Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключи! Готвят протести!
Автор: Иван Сотиров 11:02 / 26.04.2024Коментари (0)2491
Твърде дълго време улица в бургаския жилищен комплекс "Славейков“ е разкопана след ВиК ремонт. Живущите в блокове 15, 16, 19, 20, 21, 22, 65, 71, 72, 113 И 114 повече от година се "наслаждават“ на лунния пейзаж до домовете им. Хората  се заканват да протестират и да затварят възлови булеварди в града, ако не се вземат мерки в най-кратки срокове, предаде репортер на Burgas24.bg.

Ремонтът на улицата и подмяната на канализацията започва още в началото на декември 2022г. Подменени са тръбите, а фирмата изпълнител на ремонта само е засипала изкопаните участъци и ги е зарязала. Хората се оплакват, че са се появили огромни дупки и неравности. През летния сезон, когато времето е сухо и заради преминаващите по въпросната улица автомобили, се вдигали облаци от прах, а през есенно-зимния сезон, когато започват валежите от дъжд.

"Така вече повече от година, заради бездействието на отговорните за това институции, ние гражданите, а и бизнеса, сме принудени да търпим вредните последствия от това, да дишаме въздух с голяма концентрация на прах и да се придвижваме по кална и мръсна улица, а децата ни да не могат да излязат да играят или спортуват на вън, заради праха във въздуха.

Всички ние недоумяваме защо повече от година не е финализиран този ремонт, защо, когато се разкопае една улица поради ремонтни дейности, тя след това не се връща в предишното и състояние, за да може да използва от живущите по предназначение, защо след като тръбопроводът е подменен още преди една година, трябва да чакаме толкова дълго време една улица от около 500 метра да бъде довършена и въведена в експлоатация, при положение, че за довършване на ремонтните работи е необходим най-много месец. Всички тези въпроси нямат адекватен отговор. Институциите си прехвърлят топката, от общината се оправдават, че всичко зависи от ВиК Бургас, а от ВиК Бургас, заявяват, че общината е тази, която е отговорна, но в крайна сметка никой не поема отговорност за случващото се.

На следващо място, огромните дупки на въпросната улица създават и предпоставки за възникване на ПТП особено през летния сезон, когато движението по нея е интензивно. Освен това заради големите неравности по нея трошим автомобилите си редовно, от което търпим големи вреди. А най-големи вреди търпят търговските обекти на улицата, които се оплакват от отлив на клиенти заради праха, дупките и мръсотията. Тук следва въпросът кой ще репарира тези вреди и как ние всички, които ги търпим ще бъдем обезщетени“, жалват се живущите в района.

Хората настояват Община Бургас да изпълни задълженията си и в най-кратки срокове да завърши ремонта на улицата. "В случай, че няма резултат от настоящия сигнал в рамките на две седмици след подаването му, ще бъдем принудени да потърсим правата си по съдебен ред за причинените ни вреди, както и да обявим началото на протестни действия със затварянето на възлови булеварди в града“, заканват се те.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Искат закриването на въглищни централи у нас
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: