АПИ: Трябва да решим дали искаме да имаме хубави пътища или искаме да пътуваме безплатно по тях

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (15)
12:59 / 19.04.2015
836
Като общество трябва да решим дали искаме да имаме хубави пътища или искаме да пътуваме безплатно по тях. Това заяви в предаването "Неделя 150" по БНР председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

Средствата, които бяха отпуснати от правителството през изминалата седмица, визират точно отсечките на автомагистралите "Тракия" и "Струма".

Тези отсечки от много години не са търпели сериозен ремонт, дори не са и преасфалтирани. Той обясни, че поради тази причина настилката е крайно амортизирана, в следствие на индивидуалните кръпки, които са се правели на място.

"Проблемът е свързан основно с големите водни количества, които реално не са спирали от началото на предходната година. Всички сме свидетели на дъждовете и снеговете, които паднаха. Всичко това превлажни земната основа навсякъде, което поведе след себе си образуването на свлачища и земни маси и други неприятни случаи, свързани основно с инфраструктурата", подчерта инж. Лазаров. По думите му, ситуацията не е такава само в България, но и в Македония, Сърбия и Хърватия.

"За съжаление, за нашата инфраструктура, която от години е недофинансирана като сектор, от началото на 90-те години, средствата, които се дават за пътно строителство, имаше период, в които те граничеха с нулата", отбеляза инж. Лазаров. Той благодари на правителството, че е отпуснало тези пари и тези отсечки ще бъдат върнат във вида, в който са били в началото.


Виж коментарите (15)
Още новини от Национални новини:
Министерски съвет осъжда атентата срещу словашкия премиер
Добри новини за университетските преподаватели
Дадоха 2 министерства и 34 общини на АДФИ заради нередности във ф...
Важна заповед от кмета на наш морски град! Който я наруши - може ...
Зловещо убийство у нас! Откриха обгорени тленни останки
Икономист за приема на еврото в България: Бавенето на еврозоната ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).