Ако си шеф в държавно предприятие - над 10 000 лв. заплата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
20:49 / 10.03.2020
764
Заплатите на изпълнителните директори в държавните предприятия ще бъдат до 10 980 лв. При отлични финансови резултати на дружествата те ще вземат и годишни бонуси, които може да бъдат до около 40 хил. лв. Това предвижда проект на Правилник за прилагане на Закона за публичните предприятия, който е пуснат за обществено обсъждане.

Заплатите на шефовете в държавните фирми ще зависят от показатели за дейността им като размер на активите и брой на персонала, наличие на задължения, както и дали печалбата и ефективността на работа се подобряват или влошават. За всеки от тези показатели ще бъдат давани бални единици. За всеки бал изпълнителните директори ще вземат по една и половина минимална заплата, а членовете на борда – по половин минимална заплата. Но е поставен и максимален праг на възнагражденията, като изпълнителните директори ще вземат до 18 минимални заплати, а членовете на борда – до 6 минимални заплати.

Възнагражденията ще бъдат преизчислявани на всеки три месеца на база финансовите резултати от предишното тримесечие. Шефовете в държавните предприятия ще вземат и два вида бонуси – тантиеми, ако дружеството няма задължения и печалбата нараства, както и още едно допълнително парично поощрение с решение на общото събрание на дружеството при изключително добри финансови резултати. Всеки един от тези бонуси ще бъде в размер до три средни заплати за членовете на борда, или общо шест заплати допълнително. Това прави максимална сума на годишните бонуси от около 40 хил. лв., допълват още от "Ретро".

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния списък" на Н...
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Министър Евтим Милошев приключи тридневната си обиколка по Черном...
Хакери измамиха жена на програмист, той им обяви война
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).