Алибегов: Голият обиск в дискотека в Пловдив е бил за една марихуана

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
12:36 / 09.05.2023
382
"Голият обиск в дискотека в Пловдив е бил за една марихуана. Това е много обезпокоително и се очакват протести.“ Това каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред bTV. 

"60 души държавен ресурс 6 часа проверяват стотици хора по изключително обезпокоителен начин. Това се случва, без да имат никакво право за това нещо - за една марихуана и един джойнт. Освен че сме комуникирали със собственика на заведението, сме комуникирали с адвокатски дружества в България и в чужбина. Те определиха ситуацията като пълен абсурд. Такова нещо аз не съм виждал у нас“, каза още Алибегов.

Адвокат Александър Кашъмов обясни, че първоначално една проверка би могла да бъде оправдана със съмнения за нарушения или престъпления, както и обиск.

"Но масирани акции от този характер са крайно съмнителни, защото винаги изискванията по закона за МВР да има личен обиск, проверка на лични вещи и проверка на помещения, трябва да има някаква връзка между тях. Т.е. трябва да има конкретна връзка между човека, който е обект на обиск или на проверка или съответно помещението и нарушението. В случая говорим дори да е на лице изискването да има данни за тежко престъпление, което се наказва с повече от 5 години лишаване от свобода“, каза той.

Според него всички тези обстоятелства правят крайно съмнително случилото се в дискотеката в Пловдив.

"Говорим за основни права на човека. Съдът в Страсбург е приел, че общи случаи на обиски, спирания, претърсвания просто за целите така на примерно осигуряване на място близо до протести и т.н. не са съвместими с европейската конвенция за правата на човека“, добави експертът.

Виж коментарите (3)

Още по темата (19):
09.01.2024 Oтмениxa наказанията на Васил Костадинов и Радослав Начев за "голите" обиски в Пловдив
05.06.2023 Шестима полицаи на мушката на МВР заради екшъна в "Бушидо"
15.05.2023 Адвокат от Пловдив: Какво прави в "голата дискотека" 17-годишно дете, по дяволите?
15.05.2023 Лекар: Това съединение предизвиква и притежава наркотичен ефект
14.05.2023 Шефът на МВР: В пловдивската дискотека не са съблечени 400 души
13.05.2023 Бащата на колабиралото в "Бушидо" 17-годишно момче: Беше в безпомощно състояние, между живота и смъртта! Едва сутринта даде признаци на живот
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).