Анелия от Враца за организацията на работата в Спешното: Преживях подобен случай с детето си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:14 / 03.02.2022
785
Недоволни протестиращи се опитаха да влязат снощи в Спешното отделение на врачанската болница, където почина млада жена в очакване на помощ.  Днес протестите ще продължат.

Бях на протеста, защото подкрепям семейството и защото не искам да се случват такива неща в нашия град и другаде, казва Анелия. Тя споделя, че е преживяла подобен случай.

Моето дете претърпя инцидент, когато стигнах до регистратурата ми поискаха ЕГН, при което аз казах, че не го знам и жената на регистратурата ми каза, че все някой трябва да го знае, споделя жената.

Според друг от протестиращите не само младата медицинска сестра е виновна, защото изпълнявала нареждания. По канален ред трябва всеки да понесе отговорност, каза той. Мъжът посочи, че хората искат оставката на директора на болницата, който не е излязъл при протестиращите, както и ставката на министъра или да бъдат отменени извънредните мерки.

След трагичния случай с починалата жена в болницата във Враца здравният министър Асена Сербезова ще бъде изслушана от депутатите в здравната комисия на парламента.

Заради случката министър Сербезова назначи проверка на всички спешни отделения в страната, за да се установи дали има нужда от промени. Създадена беше и работна група, която в спешен порядък да извърши преглед на действащия към момента медицински стандарт в "Спешната медицина". Междувременно проверката за причините, довели до смъртта на жената, чакаща за преглед пред регистратурата на спешното отделение, продължава.

Виж коментарите (0)

Още по темата (19):
11.03.2022 Обявиха резултатите от проверките по случая с починалата във Враца жена
24.02.2022 Съобщиха резултатите от аутопсията на жената, която почина пред спешното отделение във Враца
08.02.2022 Москов: Рискът Спешните отделения на "Пирогов" и "Света Анна" да се превърнат като това във Враца е реален
08.02.2022 След скандалния случай във Враца: Нов сигнал за същото лечебно
заведение
07.02.2022 Бивш здравен министър: Случаят от Враца, при който загина жена, показа цялата неадекватност на здравната ни система
05.02.2022 Мъжът, заснел клипа в болницата във Враца, живее между благодарността на близките и упреците в социалните мрежи
Още новини от Национални новини:
Ето кой е загиналият при инцидента с Кирил Петков
Д-р Миндов: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков не е сменило р...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Лоши новини за любителите на лова у нас
Кирил Петков с първи коментар след катастрофата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).