Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Съобщиха резултатите от аутопсията на жената, която почина пред спешното отделение във Враца
Автор: Екип Burgas24.bg 11:56 / 24.02.2022Коментари (0)788
©
Бързо развило се коварно заболяване е погубило жената, която колабира пред спешната помощ във Враца и почина в ръцете на лекарите от реанимацията в нощта на 31 януари. Това показват данни от аутопсията, извършена след ексхумация на тялото. Докарана с личната кола на мъжа, с когото живеела, 43-годишната Миглена Сиренярска агонизира пред очите на 6-годишния си син в началото на февруари, докато сестрата на регистратурата изискваше документи, без да вика лекар., предава "24 часа".

Случаят стана известен, след като мъж, също в спешното по това време, засне на видео агонията на жената от с. Пудрия и разправиите за личната ѝ карта и качи клипа в социалните мрежи. Те показват как, докато медицинската сестра я проверява за COVID и записва личните ѝ данни, Миглена се задъхва и отпуска безжизнено глава в болничната количка. Мъжът на Миглена по-късно разказа, че го връщали до колата да ѝ търси личната карта. Дежурният екип в това време оказвал първа помощ на друга жена с изострено сърдечно заболяване, обясниха пък от болницата. Именно нейният съпруг снимал ужасяващия клип.

Когато клипът бе разпространен по медиите, близките на Миглена Сиренярска вече я погребваха. Те отказали аутопсия. Врачанската окръжна прокуратура обаче вече бе започнала разследване и нареди тялото на жената да бъде ексхумирано и предадено на патоанатомите. “Според заключението на съдебните лекари, което ми бе предоставено, тя е страдала от последен стадий на рак на белия дроб", каза за “24 часа" шефът на врачанската болница д-р Петър Керемедчиев.

“Разсейки са достигнали дори до шията на болната, установили патолозите. Не е известно да е знаела за това заболяване и да е била лекувана. Жената не е имала вече никакъв шанс за оцеляване и издъхва в реанимацията. Просто е била приета късно, твърде късно", добави той.

Слухове, че Миглена била болна от рак, се появиха и по-рано. Тогава обаче те все още не бяха потвърдени. Седмица преди смъртта си майката на три деца посетила личната си лекарка д-р Цветанка Генкова заради хрема и висока температура. Предписан ѝ бил антибиотик за лечение и лекарство за кашлица. Тестът ѝ за коронавирус бил отрицателен и Миглена обещала на джипито си да дойде отново, ако почувства изострен задух, от какъвто се оплакала. Д-р Генкова тогава сподели пред медиите, че пациентката ѝ не е имала никакво хронично заболяване и не е била изпращана за изследвания В сряда лекарката не бе открита за коментар.

Според разказа на Николай Василев - мъжа с когото живеела Миглена, цяла седмица след посещението при личния лекар тя страдала от задух, а в нощта, преди да тръгнат към спешното, направо спирала да диша. “Не потърсила обаче помощ и това се оказа фатално", казва шефът на врачанската болница. Прокуратурата поиска да бъдат извършени няколко медицински експертизи въз основа на хистологичния материал, иззет от починалата при аутопсията ѝ. Специалистите още не са предоставили заключенията си, очаква се това да стане през следващите няколко дни. От обвинението не коментират, преди да има официални резултатите от 4-те експертизи.



Още по темата: общо новини по темата: 19
11.03.2022 »
08.02.2022 »
08.02.2022 »
07.02.2022 »
05.02.2022 »
04.02.2022 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Мигрантски натиск към България
Природни стихии
Поскъпване на хранителните продукти
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: