Асансьор взе поредна жертва

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
08:16 / 17.01.2015
1595
Мъж падна в асансьорна шахта от 14-ия етаж, предаде БТА, позовавайки се на информация от МВР. Инцидентът е станал малко след 21 ч. в столичния квартал Сердика, в блок 21.

Мъжът е загинал на място, а тялото му е било извадено от екипи на пожарната.

По първоначални данни мъжът е отворил вратата на съоръжението на 14-ия ет, като решил, че асансьорът е на етажа. Той обаче бил на 15-ия етаж.

Предстои да се изясни, защо врата на асансьора се е отворила на 14-тия етаж при положение, че съоръжението не е било на етажа.

По случая се води разследване.

Хората от блока разказаха пред екип на Нова ТВ, че
асансьорът тази сутрин е бил заял, но не е ясно защо. Районът е отцепен, а полицията извършва оглед на мястото на инцидента.

Валентин Маринков, председател на Българската асансьорна асоциация, коментира случая:

"За съжаление много по-често се случват такива трагедии. От много години предупреждаваме, че те ще се случват, ако продължава по същия начин.

Това е едно старо наследство от 20-30 години и благодарение на престъпното предишно ръководство на ДАМТН и на Инспекцията за държавен и технически надзор се стигна до тук.

Новото ръководство на агенцията се опитва да излезе от това положение, но не става с магическа пръчка. Абсолютно отговорно заявявам, че държавата в лицето на регионалното министерство не си мърда пръста да се направи каквото и да било".

"Асансьорите са стари, абсолютно амортизирани и заедно със санирането на сградите трябва да започне и тяхната подмяна. Министър Лиляна Павлова обаче е противник на това нещо и по този начин няма да се осигури сигурността на хората", допълни Маринков.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Задържаха шофьора, който блъсна мъж и избяга
Кои са най-честите измами при плащане онлайн?
Повече от 40 минути реанимационен екип е опитал да съживи 5-годиш...
Газов мегапроект застрашава Черно море
Хотелиер: Положението е отчайващо, държавата е абдикирала
Експерт: Куцо, кьораво и сакато вари домашна ракия, а тя често е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).