Атанаска обясни защо е захвърлила новороденото си бебе в тоалетната

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:25 / 07.02.2018
3756
Атанаска обясни защо е захвърлила новороденото си бебе в тоалетната. Детето беше мъртвородено. Това съм казала на полицията. Изпитвах огромни болки. Казала съм пред полицаите как и какво е станало всичко. Това заяви в ефира на bTV Атанаска, която онзи ден изхвърли новороденото си бебе във външна тоалетна, в къща в село Радовене. 

Тепърва по случая започва разследване на компетентните органи и дали е имало насилие и убийство. Атанаска е от Пазарджишко и се е запознала по интернет с Миглен, с когото заживяла на семейни начала в селото. Именно той е уведомил кмета на селото за станалото, след като видял жена си в кръв. Атанаска твърди, че е била бременна в четвъртия месец. На място е пристигнала полиция и спешната помощ, както и служители от Агенцията за закрила на детето. Жената има 4-годишно дете от друг мъж, което сега е настанено в социална институция. 

"Аз нямам никаква вина за станалото. Има си закони. Казал съм каквото знам на полицаите. Умните хора ще решават какво е станало. Не знам дали ще мога да й простя", каза самият Миглен. 

"Семейството не е лошо. Нея не я познавам. Тя е отскоро тука с Миглен. Иначе се уважаваха. Ходиха на кафе заедно. Не знам в кой месец е била бременна. Не са лоши хората. Разбират се. Всички ги уважаваха. Ние разбрахме, че нещо става, когато дойде полицията, пожарната, линейката. Аз изобщо не съм разговарял с нея", разкри съсед от селото. 

От своя страна другото дете на жената на 4 години е изведено от дома. Катя Нечева от социално подпомагане и Георги Костов от закрила на детето уточниха, че тях ги интересува именно то. За него сме предприели мярка за закрила. Спешно е изведено от семейството и настанено при професионално семейство. Преди това не е установено наличие и желание от близки и роднини да полагат грижи за това дете", заяви Нечева. Стана ясно още, че родителите на Миглен са изявили желание да гледат 4-годишното дете.

"Има емоционална връзка между родителите на Миглен и самия него, но на този етап не можем да кажем, защото текат процесуално-следствени действия. До днес не е осъществен контакт от страна на майката за среща с детето", поясниха отще служителите. 

Ще има среща с приемния родител и детето и майката. По закон, ако се установи, че майката е извършила убийство, тя ще получи до 3 години. Ако се окаже, че детето е починало по непредпазливост - тя няма да получи присъда.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).