БДЖ отмени влак, но не осигури алтернативен транспорт! Връщат парите чак след месец

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:59 / 26.11.2019
1367
Пореден абсурд с железопътния ни транспорт. Петър Бележков от Бургас закупува онлайн четири двупосочни билета за влака Бургас-София-Бургас. В деня на планираното пътуване такъв влак изобщо не потеглил. Решилите да разчитат на БДЖ, освен че трябвало да търсят друг начин, за да се придвижат до София, се оказало, че ще трябва да чакат месец, за да им бъдат върнати парите.

"Когато влакът трябваше да потегли обявиха няколко закъснения с по 10, 20, 30 минути, а впоследствие се оказа, че курсът е отменен. Беше много важно да тръгне, защото композицията прави връзка от Карнобат за София и всяко едно закъснение или отмяна проваля пътуването. Поради технически причини пътуването не се осъществи", разказва Петър Бележков пред NOVA.

От БДЖ не предложили алтернативен транспорт. Младите хора, които трябвало да пътуват на всяка цена, успели да стигнат до София с автобус, за който отново платили билети. Тези за влака били анулирани.

От онлайн платформата за купуване на билети Петър разбира, че парите ще му бъдат възстановени в 30-дневен срок, но не цялата сума.

"Ще има такса за анулация 10%. По груби сметки от 157,20 лв. ще ми бъдат удържани 21,12 лв. заради запазените места, които съм резервирал предварително, и тази такса-анулация, въпреки че пътуването се отмени по вина на железниците", коментира Бележков.

Младият мъж направил няколко опита да се свърже със служител, отговарящ за онлайн търговията с билети за влак, за да получи разумен отговор на всичките си въпроси, но никой не отговаря на позвъняванията му.

Петър Бележков е подал сигнал до Комисията за защита на потребителите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).