БСП: Предложеното от ДБ допълнително възнаграждение на депутатите да отпадне, а заплатите  да бъдат замразени

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:27 / 23.04.2021
985
Във връзка с приетото вчера предложение на "Демократична България“ за допълнително възнаграждение на народните представители в размер до 25% от месечното възнаграждение, заместник-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин даде брифинг в парламента от името на Парламентарната група на "БСП за България“, на който информира за внасянето на следните предложения на левицата:  

"Първо, да отпадне вече приетият текст в Правилника на 44-тото НС,  за възможността за такова допълнително възнаграждение, тъй като не виждаме какви допълнителни възнаграждения трябва да имат народните представители за това, че си изпълняват функциите.

Второто ни предложение, което правим за четвърти път в Народното събрание, е възнагражденията на народните представители да бъдат замразени на равнището на основното възнаграждение от последния месец на 44-тото Народно събрание. Това е позиция, която изразихме нееднократно в периода на предизборната кампания. Ще реализираме тези намерения с тази поправка.“

Като трето предложение на левицата Вигенин очерта премахването на сегашния механизъм, при който заплатите на народните представители се актуализират на всеки три месеца, в съответствие с ръста на средната заплата в публичния сектор в България.

Кристиан Вигенин подчерта, че Парламентарната група на "БСП за България“ не подкрепя направените вчера предложения и изрази надежда, че и след обществената реакция, тези предложения на левицата ще намерят подкрепа в Народното събрание.

Виж коментарите (0)

Още по темата (3144):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?
Банкери предупредиха за лихвите по депозитите
Бойко Борисов: Всеки документ се пращаше на Лена да провери дали ...
Делян Добрев: Всеки път, когато са ме викали в кабинета на Пеевск...
Димитър Главчев се отказва от 9 100 лв. заплата като външен минис...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).