Бивш началник на служба "Издирвания": Пелов няма да се поправи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
09:07 / 04.04.2018
2076
Владимир Пелов, който вчера избяга от софийския затвор, е лукав рецидивист с много убийства зад гърба си. Така го описа Красимир Занев, бивш началник на служба "Издирвания". "Първото му престъпление е през 1996 г., когато влиза в едно чейндж бюро в Пловдив, убива собствениците на място и взима около 300 долара. След това се укрива", разказва Занев.

По думите му Пелов много добре познава планините около Ботевград, което е направило издирването му изключително трудно.

"По-късно получихме информация, че в ж.к. "Младост" той има приятелка, от която има дете и често остава да спи при нея. Пращаме една сериозна група от издирвачи да установят точно къде е и да го задържат. Пелов отива да пазарува, отвън пред магазина полицаите се хвърлят върху него и го задържат", казва Занев.

В момента на задържането властите разбират, че Пелов е въоръжен с пистолет с патрон в цевта. "Задържат го и той казва "Ако бях усетил, че сте зад мен, щях да ви застрелям като кучета", спомня си Занев.

Пелов получава 20 години затвор за престъплението в чейндж бюрото в Пловдив, но излежава само шест заради добро поведение.

По-късно през 2011 г. Пелов и негов бивш съкилийник извършват въоръжен грабеж в златарско ателие в Ботевград, където също убиват собственика и бягат. Докато бягат от полицията, Пелов взима за заложници цяло семейство, което по-късно освобождава и се укрива.

"Един много интересен случай – при издирването патрул го спира на пътя за проверка. Искат му документите за самоличност, а той вади пистолет и ги кара да легнат на земята. Държи ги на прицел, качва се в полицейската кола и бяга", разказва още Занев.

През 2016 г. в центъра на Ботевград Пелов убива двама мъже от ромски произход с незаконно оръжие.

"Този човек няма да се поправи. При такива криминални престъпници, опасни, въоръжени, извършители на много престъпления, аз апелирам да бъде върнато и приложено смъртното наказание", коментира Занев.

По думите му Пелов в момента е изключително опасен, защото няма какво да губи. "При всички положения ще окаже съпротива. Служителите на МВР са мотивирани, добре подготвени и смятам, че ще дадат положителен резултат", коментира още Занев.

Източник: btv

Виж коментарите (3)

Още по темата (25):
05.03.2019 Бягството на рецидивистите Радослав Колев и Владимир Пелов оживява във филм
11.06.2018 Никой не иска да погребе Пелов! В Ботевград не вярват, че е убит
10.06.2018 Нова следа в издирването на затворника Колев
09.06.2018 Почина убиецът на Владимир Пелов!
08.06.2018 Наказаха 14 служители на Софийския затвор заради бягството на Пелов и Колев
07.06.2018 Дъщерята на застреляния Пелов родила тази сутрин преждевременно заради шока
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).