Бивши министри направиха на пух и прах идеята за пръстовите отпечатъци в болниците

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
08:41 / 07.10.2015
878
Бивши здравни министри подложиха на жестока критика последната идея на министър Петър Москов в болниците и аптеките да бъде въведен персонален пръстов идентификатор. Всеки здравноосигурен пациент ще има такъв и само така ще може да докаже своето присъствие в определена болница.

В сутрешния блок на ТV7 бившият министър на здравеопазването д-р Мими Виткова заяви, че това е най-екзотичната идея на д-р Москов. 

"Не можем да смятаме, че всички са престъпници. Държавата се е отказала от всякакъв ефективен контрол. Това са екзотични идеи, които с нищо няма да подобрят контрола върху системата. Любопитна съм да видя в коя европейска държава се прави това. Този министър си прави това, което му хрумне", отсече тя.

"С пръстовия отпечатък ли ще спрем изписването на скъпи лекарства? Министър Москов не се интересува какви затруднения ще създаде на пациентите", каза още д-р Виткова.

На същото мнение бе й д-р Илко Семерджиев. Той посочи, че ще през април тази година точно д-р Москов е въвел т.нар. идентификация на пациентите чрез лична карта. 

"Бяха похарчени 24 млн. лв., но мярката не сработи. Шест месеца по-късно се предлага нова мярка, която ще ни направи едни единици от държавата на Оруел. Това е изключително опасна идея. Ще се направят едни досиета, с които дори и Държавна сигурност не е разполагала", подчерта Семерджиев. 

Той добави, че предложението на здравния министър е изненадало всички, дори управляващото мнозинство.

"Вчера нямаше депутат, който да каже, че това е обсъдено. Това са хрумвания на министър Москов. Това е смешно предложение, което ще има негативни последици върху системата и пациентите", посочи той. 

Според него проблемите в здравната система трябва да се решават чрез проверка на конкретните казуси и взимане на решение.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Климатолог: В някои региони на страната вече са достигнати нормит...
Искат деца без ваксини да нямат достъп до образование
Снимките и телефоните на жени се раСнимките и телефоните на жени ...
Сачева към Асен Василев за пенсиите: Асене, не ни губи повече вре...
Главчев с остра позиция към новия президент на РС Македония
Психично болен мъж не спира да тормози съседите си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).