Борбата с контрабандата донесла 1,4 млрд. лв. повече на бюджета

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
17:29 / 30.06.2016
1144
От началото на годината 1,4 млрд. лв. повече приходи има в бюджета, в резултат на мерките срещу сивата икономика и контрабандата. Данните съобщи министър-председателят Бойко Борисов на форум, посветен на борбата със сивата икономика.

Парите били използвани за пътната инфраструктура и за пенсионерите. "Господ ни е пазил, че не са паднали - като погледнете мостовете - ювка. Аз можех да не правя тунела на Хемус, но се избиха хората", допълни той.

На срещата с бизнеса, премиерът каза, че синхронизацията на службите в борбата с контрабандата е отнело години. Премиерът призна, че при първия си мандат не е успял да пребори съпротивата на службите, да си пазят данните. "Ама съпротива, все едно дете от майка откъсваш - за техните информационни системи", заяви той.

Мярка в борбата със сивата икономика ще бъде и ограничаване в кешовите разплащания от догодина. Лимитът се понижава наполовина от сегашния праг от 10 хил. лв.

Главният прокурор се обяви за промени в закона за административните нарушения, за да съкрати срока между откриването на нарушението и санкцията. "Като почнем от НАП и свършваме до пожарната. Ако санкцията стане неизбежна и много съкратена във времето него ще го заболи иначе няма значение колко противопожарни инспектори ще дойдат", посочи главният прокурор Сотир Цацаров.

В момента най-често между засичането на нарушението и плащането минават година - две. А междувременно фирмата-нарушител се оказва закрита или прехвърлена.

На форума Борисов се спря и на актуалните теми от седмицата, сред които и брекзит. Борисов изрази опасенията си, че идва голям риск за кохезионните фондове и се генерира голяма нестабилност.

Санкциите срещу Русия през тази година няма да паднат, както и контрасанкциите, отбеляза още премиера. Той изрази съчувствие и към съседна Турция, заради атентатите, на които е подложена. Турция се раздира от атентати, това, което им причиняват е ужасно, коментира Борисов и отбеляза, че ситуацията поставя пред изпитание и българските служби.

Източник: bTV


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).