Борисов: Надявам се до 10 дни ситуацията да се нормализира

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
18:11 / 11.12.2016
2006
Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви днес в Хитрино, че се надява, че до 10 дни всичко в селото ще бъде наред и хората ще могат да се върнат по домовете си. Първата цистерна вече не представлява опасност, разтоварена е. Тепърва ще разтоварват другите цистерни. Говорил съм с всеки един от пожарникарите, работата трябва да се извършва внимателно, защото и е една искра от някой нагорещен камък може да предизвика експлозия, каза ще Борисов в кризисния щаб. 

Премиерът в оставка съобщи още, че операцията по източването на цистерните с взривоопасни материали може да продължи до 10 дни. Той добави, че пожарникарите в района на взрива и шофьорите на големите цистерни, в които се източва газа са подложени на голям риск и затова не трябва да се бърза. Борисов уточни, че се чакат два крана от Румъния, които да помагат с вдигането на празните цистерни и ще се работи денонощно. Течеше газ, да, преценихме, че може да го запушим и направихме възглавница от пяна. Там където имаше нагрети камъни ги покрихме с пяна и вода, за да не излезе искра иначе не може да се преточи пропилена, разказа премиерът.

Не се съмнявайте, че къщите на хората ще бъдат възстановени напълно, каза още Борисов. Парите затова щели да бъдат преведени на общината в Хитрино. От строителната камара също заявили готовност да вдигнат 3 сгради.

Създадени са четири пункта, чрез които живеещите в селото могат да влязат, да нахранят животните си и да бъдат отново изведени от селото. Бедстващи животни няма, увери също така Борисов.

Заедно премиера в Хитрино днес бе транспортният министър Ивайло Московски, както и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Премиерът обясни, че работел с него в координация за преодоляването на последиците от поражението.


Източник: Монитор

Виж коментарите (3)

Още по темата (127):
21.04.2023 Висока скорост е причина за трагедията в Хитрино
18.04.2023 Окончателните присъди по делото "Хитрино" не се харесаха на голяма част от жителите на селото
18.04.2023 Машинистите, отговорни за трагедията в Хитрино, влизат в затвора
22.02.2021 Пак гледат делото за влаковата катастрофа на гара Хитрино
25.01.2021 Отложиха за 22 февруари делото "Хитрино"
25.01.2021 Обжалват присъдата по делото "Хитрино"
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).