Борисов: От година се занимаваме с изтребители, а не с доходите на хората

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (37)
12:37 / 29.01.2019
1880
"От една година се занимаваме с изтребителите, а не с доходите и това, което ще гарантира на хората по-добър просперитет". Това обяви премиерът Бойко Борисов на традиционната годишна среща с бизнеса.

Форумът е посветен на пътя на България към еврозоната и какви ще са ефектите върху икономиката. Участва и Валдис Домбровскис, зам.-председател на Европейската комисия и комисар за еврото и социалния диалог и финансовата стабилност.

"Защо е важна темата за еврото? Критиците казват, че щели да се вдигнат цените, но държавите, към които се стремим - всички те са с въведено евро. Аз бих задал контравъпрос - кои се плашат от въвеждането на еврото и защо? – Защото в Банковия съюз нито централните банки, нито банките в съответната държава могат да си позволяват волности. Защо ни е страх тогава да дисциплинираме този сектор? Той е толкова важен за всеки един от нас. Целта е, ако някой собственик на банка я доведе до фалит, не данъкоплатците да платят и хората да си изгубят парите, а той да понесе своята отговорност и той да я платят“, посочи Борисов. 

Сред предимствата от въвеждането на еврото той отчете по-ниските лихви по кредитите, стабилната банкова система и това, че при финансова криза има кой да помогне на съответната държава. "Но важното е да дисциплинираме банковия сектор, да не се случва това, което се случи с КТБ. Това няма как да се случи, когато България е в този клуб“, допълни още премиерът. По думите му бъдещето на еврото е важно е за бъдещето на Европа. 

"Радвам се на оценката на заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис, че България се движи добре по пътя към еврото“, посочи още Борисов.

Източник: bTV

Виж коментарите (37)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).