Борисов разкри колко точно ще струват F-16 на България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
20:51 / 20.06.2019
1530
2 милиарда и 200 милиона лева ще струват осемте американски изтребителя F-16, които се готвим да платим наведнъж. Това разкри премиерът Бойко Борисов в разговор с журналисти в Брюксел. С изказването си премиерът за първи път посочи конкретна цена за изтребителите след постъпилата преди няколко дни оферта от САЩ.

Досега цената варираше между исканите от американска страна .6 млрд. (2.77 млрд. лв.) и готовността на военния министър Красимир Каракачанов да отпусне не повече от 2 млрд. лева. 

В тази връзка Министерството на финансите е емитирало извънредно нов вътрешен дълг на обща стойност 300 млн. лева, за да може държавата да събере парите за готвеното плащане накуп на новите самолети и оборудването им, потвърдиха от Министерството на финансите за Канал 3.

"При условие че има сделка, ще бъдат предприети действия за актуализация на Закона за бюджета", каза за бТВ зам.-министърът на финансите Росица Велкова. По думите ѝ актуализацията се очаква през юли.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).