Борисов за Шенген: Трябва да върнем времето преди Промяната, каквото беше при мен

Автор: Данислава Вълкова
Коментари (2)
12:26 / 12.12.2023
789
България трябва да се върне при три години назад и тогава няма да има проблем за Шенген. Това заяви Бойко Борисов пред медии днес по време на посещението си в град Раковски, предаде Plovdiv24.bg. 

В отговор на въпрос дали трябва да приемаме частично Шенген, т.е. само въздушния, той посочи, че преди три години България е имало нулева миграция и с много нерви и дипломация е постигнала да бъде в чакалнята на Еврозоната и приета Европейския банков съюз, днес го е загубила, защото тогава са започнали протестите на тези (има предвид Промяната - бел. ред.).

Той обясни, че според него австрийците казват България да се върне три години назад, както беше по времето на Бойко Борисов и тогава: "няма да имаме проблем с Шенген. След като българите разградиха преди три години границата и направиха аматьори за вътрешни министри, сега си взимайте мигрантите..., това ни казват австрийците".

Борисов припомни, че по време на неговото управление непрекъснато е говорил за нулевата миграция и бюджетния излишък. "В момента в България има инфлация, огромен дефицит, всичко расте и външният дълг е нагоре, пълно е с мигранти и сега се поставят нови условия за Шенген.

"Нямаме полезен ход, ако не се стегнем да работим - от едната страна дипломацията, от другата страна законите, от трета страна границата. Трябва да върнем времето преди Промяната, каквото беше при мен", заключи Бойко Борисов.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)

Още по темата (449):
09.05.2024 Румен Радев: Отварянето на България към Шенген по въздух и море, колкото беше положително, толкова има и отрицателни аспекти
08.05.2024 Вече има 6 случая на изведени деца от страната без съгласието на другия
родител
18.04.2024 Еврокомисар Йохансон: Напълно готови сте за Шенген, няма риск България и Румъния да бъдат залети от нелегални мигранти
18.04.2024 Еврокомисарят Йохансон и вътрешният министър на Румъния при Калин Стоянов в
МВР
18.04.2024 Николай Рашков: Ако полетът ви бъде отменен - ще получите храна и вода, но много шофьори по границите имат ужасни битови условия и никой не се интересува!
11.04.2024 Заради Шенген: Христо Стоичков попиля австриеца Нехамер
Още новини от Национални новини:
Министерски съвет осъжда атентата срещу словашкия премиер
Добри новини за университетските преподаватели
Дадоха 2 министерства и 34 общини на АДФИ заради нередности във ф...
Важна заповед от кмета на наш морски град! Който я наруши - може ...
Зловещо убийство у нас! Откриха обгорени тленни останки
Икономист за приема на еврото в България: Бавенето на еврозоната ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).