Братя обраха с брутална агресия самотна старица, извикаха и клошар на помощ

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
15:40 / 26.03.2020
882
Двама братя и съучастникът им са задържани до 72 часа с постановление на прокурор от Териториалното отделение в Девня към Районната прокуратура във Варна, след като са били привлечени към наказателна отговорност за грабеж в съучастие на 95-годишна жена - престъпление по член 198, ал. 1, във връзка с член 20, ал. 2 от НК. Утре прокуратурата ще внесе искане в Девненския районен съд за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража“ спрямо братята Йордан и Величко Т. и съучастника им Димитър Ст., съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.  

На 23 срещу 24 март в Девня тримата влезли в дома на самотно живеещата 95-годишна жена. Тя била набелязана за жертва от 27-годишния Димитър, който бил неин съсед и знаел, че възрастната жена живее сама.

В този час тя спяла. Нахвърлили се върху нея, запушили и притискали устата й и искали да им даде пари. След като не намерили пари, отнели телевизор, зимнина и хранителни продукти от хладилника на старицата. Сигнал за извършения грабеж жената подала около обяд на 24 март. В дома й имало паникбутон и тя го натиснала. Разказала за преживяното на дошлия охранител, който подал сигнал за престъплението в полицията.

Извършен бил оглед на местопроизшествието. Предприети били издирвателни мероприятия за установяване  и задържане на тримата извършители.

След като полицията те били установени, обитаваният от Величко и Йордан апартамент е претърсен. Димитър доброволно предал вещите, които се намирали в него.

Двамата братя са осъждани, но реабилитирани по право. Съучастникът им Димитър е криминално проявен и води живот на клошар.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).