Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Бургаски депутат откри международна конференция, посветена на 70 години дипломатически отношения България-Китай
Автор: Екип Burgas24.bg 14:16 / 21.11.2019Коментари (0)1034
©
"Подобни събития като днешната  международна конференция "70 години от установяването на дипломатически отношения между България и Китайската народна република“ винаги ще срещат подкрепата ни като народни представители. Като председател на групата за приятелство между двете държави в 44-ото Народното събрание ви уверявам, че с моите колеги ще надграждаме постигнатото в този немалък период от време между България и Китай. Имаме много възможности за работа, за още ползотворни контакти и бъдещи важни проекти. НС и депутатите ще бъдем мост между институциите, и винаги ще се отзоваваме за провеждането на инициативи в тази посока“. С тези думи народният представител от ГЕРБ и председател на групата за приятелство с Китай, Димитър Бойчев, даде началото на международната конференция, която е организирана от Института за държавата и правото на БАН.

На откриването на събитието присъстваха зам.-председателят на Р България Марияна Николова, проф. Николай Проданов – зам.министър на правосъдието, Джан Хуну – съветник на Държавния съвет на КНР, директор на изследователския център "Жълтата река“ в университета "Цинхуа“ в Пекин; г-жа Къ Дзинхуа – съветник на държавния съвет на КНР, ръководител на Департамент "Философия“ и главен редактор на издателството на Китайската академия за обществени науки и др.

Конференцията се провежда в периода 21-23 ноември в заседателната зала на Националния археологически институт с музей срещу Президентството. Бойчев, който бе придружен от бургаския си колега Диана Саватева, сподели, че програмата на конференцията е богата и с ползотворни доклади, които ще обхванат различни аспекти на 70-годишнината от установяването на дипломатическите отношения между България и Китай.

"44-ото Народно събрание много активно се включи в честването на годишнината, за мен бе голямо удоволствие като председател на групата за приятелство да участвам в различни инициативи в тази връзка. Проведохме две много интересни събития в парламента. Първото беше през месец юли съвместно с посолството на Китайската народна република, Държавния архив и Архивът на Китайска народна република. Тогава представихме изложба на документална основа в развитието на отношенията между държавите. Експозицията имаше свой живот след това – тя гостува в Китай, беше изложена и в Държавния архив у нас, както и издадена в каталог“, допълни още Бойчев по време на откриването на конференцията.

Той насочи вниманието на присъстващите и към втората инициатива на Групата за приятелство и с активното участие с Китайския културен център. "През септември месец показахме в НС над 100 картини от художници, които са имали възможност за разменно гостуване между двете държави. Смея да твърдя, че имаме богата програма за 70-годишнината, надявам се тя да е стигнала до по-широка аудитория“, допълни бургаският депутат.

Конференцията, открита днес, ще се проведе в четири панела: "Дипломатически отношения между България и Китайската народна република“, "Медико-правно, наказателно-правни и социологически аспекти в отношенията България – Китай“, "Търговско-икономически отношения между България и Китай“ и "Отношения в духовната сфера“.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Изграждането на АМ "Тракия"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: