Цветан Цветанов се отказа от имунитета си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
14:52 / 21.05.2013
2470
Както обеща, веднага след полагането на клетва в НС, бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов депозира в парламента писменото си съгласие да му бъде свален депутатският имунитет. По думите на Цветанов така няма да бъде възпрепятствано разследването по сигнала за подслушването в МВР.

"През последните няколко седмици в публичното пространство се тиражираше, че имунитетът ми като кандидат за народен представител е пречка за образуване на досъдебно производство срещу мен във връзка с анонимния сигнал за "подслушването", подаден в началото на предизборната кампания в прокуратурата лично от лидера на БСП Сергей Станишев. С настоящето заявление изразявам предварително писменото си съгласие по смисъла на чл. 70 ал. 2 от Конституцията на Република България за снемане на имунитета ми на народен представител в 42 -рото Народно събрание, избран от Първи Многомандатен район Благоевград", пише Цветанов в заявлението си.


На 30 април Софийската градска прокуратура съобщи, че са открити доказателства за престъпление на Цветанов, защото като министър на вътрешните работи съзнателно допуснал подчинените му да извършат престъпления. Докато той бе с имунитет, беше спряно наказателното производство по делото срещу бивши и настоящи служители на дирекция СДОТО в МВР.

По време на предизборната кампания, когато централно място зае скандала с подслушванията, многократно се чуха искания Цветан Цветанов да се откаже от имунитета си. Тогава бившият министър на вътрешните работи обеща, че ще се откаже от имунитета си, но след като бъде избран за депутат.


Виж коментарите (7)

Още по темата (438):
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали от ГЕРБ за купуване на гласове от ДПС
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
03.08.2013 Правителството смени ръководството на компанията-преброител на изборите
21.07.2013 ДПС похарчило по 9,95 лв. за глас на изборите
Още новини от Национални новини:
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...
Енергийният министър отива в Турция, за да предоговаря споразумен...
Има ли шанс стойността на имотите да започне да се понижава?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).