Цветанов: На хората не им е до политика, когато цената на всички стоки и услуги се повишава

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
21:08 / 14.04.2022
871
Новият дневен ред поставя въпроса дали сме обърнати на Изток или на Запад. На чия страна е България - на Русия или на Украйна? Заставаме ли категорично зад Украйна и нейната справедлива кауза, или проформа я подкрепяме и българското правителството съобразява действията си с претенциите на БСП. Това попита в "оПозиция с Горан Благоев“ председателят на ПП "Републиканци за България“ и съпредседател на "Национално обединение на десницата“ Цветан Цветанов, съобщават от пресцентъра на партията.

Според него слабостта в днешното управление води до невъзможност да се справяме с новите предизвикателства във външнополитически и вътрешен план, а в четворната коалиция всеки решава своите проблеми чисто партийно или икономически.

По думите му днес коалицията има различия за управител на БНБ, за парите за пътищата, а съвсем ще рухне, когато трябва да взима решения по външнополитически теми като войната в Украйна и членството на Република Северна Македония в ЕС.

"В тази ситуация ние подкопаваме ежедневно националната си сигурност при отсъствието на ясно лидерство от страна на управляващите, а това реално ни поставя пред нови избори, ако не сме в състояние да решим тежките проблеми“, изтъкна Цветанов.

Той каза още, че хоризонтът на управляващите днес е хоризонт за вчера. "Може би липсата на опит в голяма част от сегашните парламентаристи ни отдалечава от възможността да бъдем адекватни и с ясна позиция“, каза Цветанов.

"На хората не им е до политика, когато цената на всички стоки и услуги се повишава, а се вижда, че политиците не са в състояние да се справят“, категоричен е Цветанов.

Председателят на Републиканци за България изрази мнение, че фиксацията около освобождаването на главния прокурор създава усещането, че трябва да бъде сменен един човек, а не да има цялостна съдебна реформа, което всъщност е необходимото.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Единадесетокласник от Бургас с бронз от Балканската олимпиада по ...
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).