Д-р Симидчиев: Справяме се по-добре с пандемията

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:09 / 09.08.2022
975
Пулмологът д-р Александър Симидчиев коментира актуалната обстановка в страната ни по отношение на разпространението на коронавирус. Той показа графики, според които в момента тестове правят само хора, които имат много силно изявени симптоми на заболяването. По думите му обаче общият брой на заразените е спаднал.

Друга графика показва, че процентът на хоспитализираните пациенти, спрямо тези, дали положителен резултат на тест, се повишава. Запазва се съотношението на хората, настанени в интензивни отделения, казва още лекарят.

"Справяме се по-добре с пандемията в дългосрочен план", подчерта пулмологът като се обоснова, че процентът на починалите в следствие на заразяване с COVID-19, се понижава, макар и плавно. По думите на д-р Симидчиев ниският брой на ваксинации у нас поставя здравната система в постоянна нестабилност.

Той коментира и новият случай, при който жена обиколи няколко здравни заведения, докато бъде приета за лечение от заболяването. "Системата ни не е подредена и структурирана така, че да работи като истинска система", категоричен е лекарят.

Д-р Симидчиев твърди, че има елемент на генетична склонност към това да се боледува по-тежко от COVID-19. По думите му е проблем да се заразяваме често. "Когато боледуваме, склонността за тежко боледуване през следващите пъти не е толкова голяма. Факт е обаче, че с всяко следващо боледуване този вирус по малко допълнително уврежда нашата система", подчерта лекарят.

Виж коментарите (1)

Още по темата (14361):
09.04.2024 Лекар: Една майка да откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Мангъров: Тези ваксини трябва да бъдат правени безусловно
08.04.2024 Проф. Ива Христова: Заболеваемостта от коклюш се повишава стремително
08.04.2024 Окончателно: Оправдаха Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Това заболяване може да продължи седмици наред и крие риск от усложнения, не предприемайте самолечение!
08.04.2024 Костадинов се изправя пред съда
Още новини от Национални новини:
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Земетресение в Черно море е станало тази сутрин
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).