ДАИ: Училищните автобуси са безопасни, а шофьорите - подготвени да возят ученици

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:10 / 15.09.2015
641
Училищните автобуси са безопасни, а водачите са подготвени да превозват деца и ученици. Това обяви шефът на "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов по време на инспекция на училищни автобуси в столицата, съобщават от транспортното министерство.

Проверени са всички всичките 1196 автобуса, които превозват ученици до училищата в страната. Проверени са и 1175 шофьори.

Цветанов обясни, че от началото на месеца досега са проверени всички фирми с договори за превоз на деца и ученици през тази учебна година.

За констатирани нарушения са съставени 11 акта. Две превозни средства не са били преминали технически преглед, един автобус не е бил оборудван с тахографски апарат. Останалите девет нарушения са свързани с неизправни светлини, пожарогасители и стъклочистачки, които впоследствие са отстранени.

Цветелин Цветанов коментира, че през последната година се забелязва значително намаляване на нарушенията, най-вече на сериозните нарушения, свързани с техническото състояние. Като причина за тези резултати Цветанов изтъкна постоянството при контрола.

Проверките на превозните средства ще продължат на пътя до края на тази седмица. Шефът на "Автомобилна администрация" предупреди, че са предвидили и изненадващи инспекции през цялата учебна година, както и още няколко специализирани провери преди ваканциите.

Кампанията се провежда по инициатива на транспортния министър Ивайло Московски. Основната цел е чрез осъществяването на постоянен контрол да се подобри безопасността и сигурността на децата и учениците.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре. Има пос...
Няма мърдане за кмета на Омуртаг и баща му
100-годишен данъкоплатец изуми Спецов
Социалният министър с важна новина за модела на пенсионно осигуря...
Лияна Панделиева: Началникът на КАТ Пловдив трябва да си замине н...
БАН подкрепя вузовете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).