Демерджиев за случая с пребитото момче: То не е подходило безобидно в ситуацията

Автор: ИА Фокус
Коментари (2)
12:06 / 16.02.2023
898
След като се изгледаха камерите, се вижда, че момчето не е подходило безобидно към ситуацията, а в голяма степен я е провокирало. Това каза служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в Бургас по случая с 19-годишния младеж, пребит пред дискотека в Плевен, предаде репортер на "Фокус".

"Всеки полицай, който си позволи противообществени прояви, най-често бива задържан от колегите си. Случаите не зачестяват, но трябва да се следят много внимателно, защото понякога се спестяват нюансите при поднасянето им. Така беше в Плевен. След като се изгледаха камерите, се вижда, че момчето съвсем не е подходило безобидно към ситуацията, а в голяма степен я е провокирало. На финала на проверката сме, резултатите ще бъдат оповестени. Много рядко полицията си позволява да посегне на някой без да е провокирана. Обикновено полицаят отвръща, когато е нападнат. А хората трябва да знаят, че полицаите не са обект на нападение – напоследък това усещане се загуби", заяви Иван Демерджиев.

Той припомни, че полицейските служители трябва да бъдат особено внимателни при боравенето със служебните си оръжия и да ги използват само при необходимост, а не за разрешаване на междусъседски спорове. 

Относно случая в Етрополе, при който двама маскирани мъже пребиха осмокласник пред училище, вътрешният министър заяви: "Извършват се незабавни проверки за всеки случай, не само за този. Реагираме категорично. Няма практика да се водят дълги производствени проверки с цел за се загуби интерес към случая и да се прикрие. Резултатите се обявяват публично".

На въпроса дали предстоят рокади в МВР преди изборите, Иван Демерджиев отговори: "По изключение. Там, където сме сигурни, че се налага такава интервенция. Ако питате за Бургас – не", каза още вътрешният министър.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).