Денков иска отпадане на частните уроци и равни възможности за всички ученици

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
21:32 / 27.05.2022
949
Има хиляди учители, които се борят всеки ден просветата и науката да я има в българския дух. Има и една друга България, в която просветата и науката не са ценност. Част от тези хора се борят всеки ден за хляба си. Трябва да се борим за тях. Това заяви министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в предаването "Панорама“ по БНТ.

Няма как да подобрим нещата, без да ги променим, подчерта той във връзка с реформата в образованието.

"Има дефицит и наред с проблемите с учебните програми, трябва да намерим и повече време, в което децата да се занимават, а и материала да е интересен. Основната ни задача е да направим учебниците интересни, без да загубим съдържателната част“, обясни просветният министър.

"Броят на висшите училища не е самоцел. Качеството на висшето образование трябва да е високо, за да има смисъл. Не е новост няколко университета да се обединят. Еднакъв е подходът, а не критериите. Всеки набор може да е фино прецизиран за всяка област. В момента обсъждаме с водещите професори, за да прецизираме критериите“, коментира акад. Денков във връзка с реформата във висшето образование.

"Отстъпление от целите няма да има. Отворен съм за предложения“, категоричен бе той.

"Частните уроци трябва да се махнат от образователната система в България. Децата трябва да имат равни възможности“, подчерта министърът на образованието.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Обмислят дали хотелите у нас да не започнат да предлагат българск...
Всеки втори се ослушва за по-добра работа – водещи са допълнителн...
Правителството отмени решението за създаване на частната детска б...
Утре е един от двата дни, в които можем да боядисаме яйцата
Единадесетокласник от Бургас с бронз от Балканската олимпиада по ...
Пускат за движение предсрочно участъка от АМ "Струма", затворен з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).