Депутатите създадоха Временна анкетна комисия за картел на горивата

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:33 / 20.10.2016
823
Депутатите гласуваха за създаване на Временна анкетна комисия за проверка на всичките данни, факти и обстоятелства, водещи до съмнения за изкривяване на конкуренцията на пазара на горива и до съмнения за злоупотреба с господстващо положение за периода от 2008 до юли 2016 г.

Вносителите от ГЕРБ, РБ и ПФ припомнят, че през месец февруари 2016 г. в НС е внесена гражданска инициатива, в която подробно се аргументира тезата, че съществуващите картелни споразумения, поддържащи значително по-високи цени на горивата в България спрямо средноевропейските, са ощетили държавата и българските граждани с над 3 млрд. лв. за последните 3 години. Според тях това твърдение следва да бъде проверено, включително с изискването за експертизи от компетентни лица.

Бе избран председател на комисията - Валентин Николов от ГЕРБ, заместник-председатели са Петър Славов - от РБ и Емил Димитров - от ПФ. 

А членове- Евгени Стоев - от ГЕРБ, Атанас Ташков - от ГЕРБ, Димитър Бойчев - от ГЕРБ, Пламен Йорданов - от ГЕРБ, Евгения Ангелова - от ГЕРБ, Добромир Проданов- от ГЕРБ, проф. Румен Гечев - от БСП, Георги Търновалийски - от БСП, Филип Попов - от БСП, Йордан Цонев - от ДПС, Хамид Хамид - от ДПС, Петър Чобанов - от ДПС, Настимир Ананиев - от РБ, Борис Ячев - от ПФ, Георги Ковачев - от "БДЦ - Народен съюз", проф. Любомир Владимиров - от Атака и Иван Славов Иванов - от АБВ. Временната анкетна комисия е избрана за срок от три месеца.

Източник: БНР


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Министерски съвет осъжда атентата срещу словашкия премиер
Добри новини за университетските преподаватели
Дадоха 2 министерства и 34 общини на АДФИ заради нередности във ф...
Важна заповед от кмета на наш морски град! Който я наруши - може ...
Зловещо убийство у нас! Откриха обгорени тленни останки
Икономист за приема на еврото в България: Бавенето на еврозоната ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).