Десетки дариха кръв за транспортираната със "Спартан" родилка, състоянието й остава тежко

Автор: ИА Фокус
Коментари (0)
15:34 / 18.04.2023
512
Десетки хора са дарили кръв за родилката, която бе транспортирана с военния самолет "Спартан" от Сливен до София и чието състояние остава критично.

Началото на кампанията за кръводаряване беше поставено на Великден, когато семейството на жената призова за помощ в социалните мрежи. Само за ден кръв са дарили над 40 души. Във вторник от ранните сутрешни часове пред кръвния център в Сливен отново се изви опашка от желаещи да помогнат.

Припомняме, че на 16 април родилката беше транспортирана от сливенската болница през авиобаза "Безмер" с военен самолет "Спартан" до София, където беше хоспитализирана в реанимацията на болница "Токуда".

30-годишната жена е постъпила по спешност в Отделението по акушерство и гинекология в областната болница в Сливен на 13 април, в 6:30 часа, за раждане с цезарово сечение при високорискова бременност. Тя е била в хеморагичен шок, с много нисък хемоглобин, обилно кървене, без сърдечни тонове при плода. Имало е данни за отлепена плацента и мъртъв плод при направената ехография. Тежки нарушения в кръвосъсирването са наложили кръвопреливане.

След като е приключило секциото, в 8:30 часа пациентката е преведена в Отделението по реанимация на болницата. Наложила се е втора операция - хистеректомия, отстраняване на матката. На базата на голямата кръвозагуба и нарушения на кръвосъсирването, жената е имала нужда от преливане на много кръв, плазма, тромбоцитен концентрат. Кръвозагубата води и до полиорганна недостатъчност.

Жената е имала в миналото бременност, завършила с отлепване на плацентата. При бременност през миналата година има живородено дете. 

Към момента състоянието на жената, която е в реанимацията на болница "Токуда", остава критично.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Земетресение в Черно море е станало тази сутрин
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).