Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Домусчиев: Договорите с американските ТЕЦ-ове са узаконен грабеж
Автор: Екип Burgas24.bg 08:45 / 15.10.2015Коментари (2)1118
©
Чиновниците от КЕВР се скриха зад какви ли не закони и обясненията им показаха, че няма да има промени. Това каза Кирил Домусчиев в студиото на Нова телевизия по повод срещата му вчера с енергийния регулатор.

"Имаме узаконен грабеж в договорите с американските ТЕЦ-ове, подписан от правителството на Иван Костов и Иван Иванов тогава е бил до своя лидер", каза председателят на КРИБ.

Според него благодарение на Томислав Дончев работодателите срещат разбиране от правителството и се надяват предложените от тях законодателни промени да се случат. 

"Проблемът не е само в председателя на КЕВР, там има и 9 комисари, които стоят и наблюдават, без да вършат нищо, но това е практика, сложила се през годините", допълни Домусчиев.

Бизнесменът смята, че почти 2/3 от високата цена на тока се дължи от договорените нереални и високи цени на изкупуване на електроенергията от американските ТЕЦ-ове в "Марица-Изток". 

"Очакваме становище на Европейската комисия по тези договори, надяваме се да се стигне до разтрогването им", допълни Домусчиев.

Той съобщи, че има писма от двете американски централи за напускане на КРИБ след като браншовата организация е започнала кампания срещу условията в техните договори с държавата. 

"Няма да допуснем медиите на Иво Прокопиев да експлоатират КРИБ, те първи ни атакуваха, когато поискахме премахването на една несправедливост", уточни Домусчиев.

Бизнесменът бе категоричен, че не е нито политик, нито медиен бос и затова няма допирни точки нито с Иво Прокопиев и Делян Пеевски и единственото, което го интересува е свързано с добрите бизнес условия в страната.

"Сивият сектор в България е голям, около 30%, ако искаме повече пари в хазната, трябва да свием сивата икономика", посочи Домусчиев. 

Той посочи като пример установеното от проверките на НАП в автосервизите, където не се издават фактури на клиентите и хазната се ощетява със стотици хиляди левове.

Председателят на КРИБ съобщи, че се надява да не бъде преизбран на този пост след една година, когато изтича мандата му и като цяло да намали обществените си ангажименти, за да му остава повече време за семейството.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Г-н Домусчиев, а къде забравихте качествените услуги на ЕРП-тата - токови удари, проблеми с напрежението и т.н., които причиняват на някои предприятия в пъти по-големи загуби от това поскъпване?
+1
 
 
На гелосан кренвирш,питката му пречи.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: