Дончев: Няма да приема да заместя премиера, ако той напусне

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
08:48 / 06.08.2020
2399
Има и междинен вариант - например оставка на кабинета в края на месец септември. Така НС ще приеме всички важни закони, за да влезем подготвени есента". Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев в предаването "Здравей, България".

"За нас лесен вариант няма. Най-трудно е да избираш между две злини. Ако подадем оставка, ще разочароваме хората, които са гласували за нас. От друга страна има разделение. Аз няма да приема да заместя премиера, ако той напусне. Вариантът с отпуска е несериозен", допълни той.

"Вариант с отпуска на премиера е несериозен", коментира още Дончев. Не било честно и самият той да оглави правителството.

Какво ще бъде решено ще стане ясно в следващите дни. Още днес има среща на коалиционния съвет.

"Ние сме демократично избрани, няма никаква конституционна причина да приключваме мандата си по-рано. Но все пак обществото е разделено. Всеки трябва да е готов за ход назад. Но партньорите ни са на друго мнение", обясни Дончев.  

"Всяка форма на насилие е осъдителна", коментира още вицепремиерът относно напрежението около мястото, където се проведе Националната конференция на ГЕРБ в сряда.  

"Нима някой от нас има интерес наше партийно събитие да се свързва с насилие? Дано МВР бързо да открие кои са тези момчета. За мен това са провокации", каза вицепремиерът.

"Всяка форма на насилие е осъдителна. Срещу журналист, срещу гражданин. Никой от ГЕРБ няма полза от такива събития. Заради това се надявам, МВР много бързо да ги установи. Защото за мен това е провокация. Ние охрана не сме наемали. Точка. В част от баталиите има и делегат, който пази момиче, което също е бито. Не може полицията да е навсякъде. Провокациите бяха постоянни. Имаше опит да се осуети български граждани да си упражнят своите политически виждания. Ние не сме ходили на Бузлуджа. И в историята, никога не са се случвали такива неща на партийно събрание", допълни Дончев.

"Не сме наемали охрана за самото мероприятие. Охрана има на София Тех Парк. Но доколкото знам те не са от тази охрана", коментира Дончев.

Виж коментарите (2)

Още по темата (214):
08.11.2023 Пламен Узунов осъди прокуратурата: ВКС потвърди решението на апелативния
съд
06.02.2023 Прокуратурата прекрати разследването срещу Пламен Бобоков и Пламен Узунов
30.12.2021 Пламен Узунов и Пламен Бобоков осъдиха прокуратурата заради бавното развитие нa дeлoтo им
10.05.2021 Миню Стайков за твърденията на Илчовски: Нямам сестра
11.02.2021 Г-жа Бобокова със смразяващ отговор на въпроса дали тя е Мата Хари от спалнята на Борисов
01.02.2021 ОЛАФ уличи в корупция секретаря на президента по антикорупция Пламен Узунов
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).