Дрогирани бракониери смляха от бой служител на ИАРА край Мандренското езеро

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:04 / 02.03.2018
31764
Дрогирани бракониери смляха от бой служител на ИАРА, след това се опитаха да избягат с Лада Нива. Екшънът се разиграва снощи малко преди 20.00 часа в района на Мандренското езеро.

В Четвърто Районно управление - Бургас е получено съобщение за инцидент в близост до цех за риба, разположен в края на к-с "Меден Рудник" в посока с. Твърдица. Служител на ИАРА - Бургас, проверяващ сигнал за бракониерски улов на риба в езерото е пострадал при побой.

Установено е, че 56-годишният бургазлия, заедно с други двама свои колеги, извършвал служебните си задължения по проверка на сигнала и докато колегите му със служебна лодка били в езерото, той е нападнат, бит с юмруци и ритан в тялото от няколко мъже. След извършване на деянието нападателите избягали.

Докато разговаряли с пострадалия държавен служител, полицаите видели, че в близост преминава л.а. "Лада Нива" с бургаска регистрация, чийто водач не спрял при подадения сигнал, а увеличил скоростта си, опитвайки се да избяга. След кратко преследване "Ладата" е спряна, като е констатирано, че нейн водач е криминално проявеният М.П., 32-годишен от Бургас. 

Водачът е тестван за употреба на алкохол, като дрегерът отчел - 1,01 промила. Тестван е и за употреба на наркотични вещества, като апаратът отчел наличие на кокаин, амфетамин и метамфетамин. М.П. отказал да даде кръв за химичен анализ, по случая е образувано бързо полицейско производство. 

При извършената проверка на л.а. "Лада Нива", е установено, че с него се придвижвали 39-годишният криминално проявен Ж.Р. от с. Твърдица и 17-годишният му син - К.Р. Тримата мъже са разпознати от потърпевшия държавен служител, като извършители на побоя. 

Задържани са със заповеди за полицейско задържане за срок до 24 часа. 56-годишният пострадал е разпитан в качеството на свидетел. Констатирано е, че вследствие на побоя, буразлията получил наранявания в областта на лицето. 

Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление - Бургас.

Виж коментарите (1)

Още по темата (1):
02.03.2018 Шефът на ИАРА пред Burgas24.bg: Пращам хората си на война, всеки ден рискуват живота си
Още новини от Национални новини:
Фермер: Не може млякото да ми го изкупуват на 80-90 ст., а млечни...
"Политическата коректност" на господин Пеевски - истинската полит...
Експерт: Не бързайте със смяната на зимните гуми
Обявиха кредитния рейтинг на България 
Даровита студенткa ще учи в Кеймбридж и има нужда от нашата подкр...
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).