Държавата храни бедни в обществени трапезарии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:47 / 01.10.2014
549
От днес в цялата страна започват работа 179 обществени трапезарии. 13 252 човека в крайна нужда ще получават безвъзмездно топъл обяд - супа, основно ястие и хляб. Трапезариите ще работят всеки ден без събота, неделя и официалните празници в продължение на три месеца.

За дейността на обществените трапезарии от бюджета на Министерството на труда и социалната политика чрез фонд "Социална закрила" до края на годината са осигурени 1 920 215 лева.

Очаква се Европейската комисия да одобри предложената нова оперативна програма "Фонд за подпомагане на най-нуждаещите се лица", която ще осигурени възможност обществените трапезарии да продължат да работят през цялата година.

Дейностите по разкриването на обществени трапезарии имат за цел да подобрят качеството на живот и осигурят помощ и подкрепа на следните целеви групи:

• Лица и семейства на месечно подпомагане с доход по-нисък от диференцирания минимален доход. За самотен човек над 75 години той е например 107,25 лв., а за самотен родител с дете до 3-годишна възраст - 78 лв.;
• Лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях;
• Самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствени пенсии/;
• Скитащи и бездомни деца и лица.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Експерт с добра новина за цената на тока
Задържаха хиляди фалшиви покемони и Супер Марио на Ферибот Оряхов...
Дянков: Може да влезем в еврозоната най-рано през 2026 година, в ...
Ускоряват реализацията на проекта за нови реактори в АЕЦ "Козлоду...
Синоптик каза какво ще е времето през уикенда
Очакваме много полски туристи това лято


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).