Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Дянков ни вижда в еврозоната до 2-3 години
Автор: Екип Burgas24.bg 12:48 / 20.05.2012Коментари (8)784
© Burgas24.bg
България може да влезе в еврозоната до две-три години, но дата за присъединяването й не може да се поставя. Това заяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков пред Ройтерс по повод годишната среща на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

Той отбеляза, че от 27-те страни-членки на ЕС само четири са покрили критериите на Маастрихт - Естония, Финландия, Швеция и самата България, която не влиза в еврозоната.

Дянков заяви, че еврото ще оцелее в кризата и България все така желае да се присъедини към еврозоната. Според него това може да стане до две-три години. Но той признава, че не може да се постави срок за присъединяването й, докато общността и институциите й се променят заради кризата.

"Датата за присъединяване на България към еврозоната изобщо не е предмет на обсъждане, защото не е ясно ще има ли допълнителни правила и институции", изтъкна вицепремиерът ни.

На свой ред Ройтерс обобщава, че плановете на няколко източноевропейски държави за присъединяването им към еврозоната са изложени на риск заради кризата на единната валута. Те обаче настояват блокът да се придържа към първоначалните си правила, вместо да ги променя заради страни като Гърция.

Източник: БГНЕС









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Този човек провежда геноцид . Вън от страната ни.
0
 
 
Във връзка с новата международна почест за Симеон Дянков, превърнала се в мощно пропагандно оръжие на началника му, да кажа, че Дянков не е първият с подобно "признание". Милен Велчев също получи признание, след като обърна дълга от брейди облигации с 3% лихва на евро-облигации с 8%, от което спечелиха основно имащите предварителна информация за сделката, както и банките-посредници, получили солидни комисиони. Тогава го обявиха за финансов министър на годината в цяла Европа :) Тия награди ги раздават тия същите дето правят далаверите. Същото важи за синекурните постове (председател на Надзорния съвет) в международни институции :) Сега остава да разберем какво е направил Дянков за въпросните банкери, раздаващи почести. Интересен е въпросът има ли връзка с настоящата готвена сделка по дълга, която е повторение на сделката на Велчев...
0
 
 
хъмхъм а до две три години другаря Дянков де ще е? и ще ли да има еврозона изобщо? или ще ме обвините в черногледство и песимизъм :)
Aнонимен
на 20.05.2012 г.
0
 
 
Явно м-р Дянков е променил становището си от 29.11.2011 ,публикувано във в. Стандарт : " Дянков: Еврозоната изчезва" ,където предвижда възможността тя да изчезне в близките 6 месеца ,но е възможно да се изгради нов валутен съюз от 6 европейски страни ,плюс България.П.
Aнонимен
на 20.05.2012 г.
0
 
 
Влизането ни в еврозоната в близките 10 години е истинска лудост. Една средна заплата от 400 лв ще стане 200 евро, а пенсиите - 100-120 евро. Заради объркването при преобразуването цените ще скочат двойно и един хляб ще стане повече от 2 евро. Покупателната спосочност ще се срине, инфлацията ще скочи и... 1997 г. се завръща.
Aнонимен
на 20.05.2012 г.
0
 
 
Тук нещо не разбрах. Не ни искат в еврозоната или ние не можем да влезем. Сега според Дянков, след като българина се е бил дисциплинирал, уважава и му харесва фискалната политика и ред, внася си доброволно данъците и е щастлив, защо като демократ не насрочи референдум за членство в еврозоната. Смятам, че българина има все още нещо в главата и това налагане на еврото следва да мине през референдум.
+1
 
 
Какво вижда Дянков? Да си смени диоптрите.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: