Джамбазки: Ще ги направя луди сърбите

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (11)
11:04 / 13.11.2017
1616
"Това е политика на етническо прочистване на денационализация. Сърбия иска сънародниците ни да се преместят към Кюстендил. Местната власт ги принуждава да напуснат района, да го обезбългарят." Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки в коментар по случая със задържаните български лекари в Босилеград.

Джамбазки акцентира върху датата, на която е направена акцията. По думите му на същите тези дни е извършена незаконната окупация на Западните покрайнини през 1920 година.

Евродепутатът припомни, че сънародниците ни там са подпомагани от държавата, а Столична община е издавала бюлетин на съгражданите ни.

"Ще ги направя луди сърбите, защото тяхната лицемерна политика няма как да минава. Те ще се научат, че ще спазват всички правила в ЕС. Техните номера няма как да продължат да се случват", категоричен беше Джамбазки.

Той уточни, че както ЕК, така и комисарят по разширяването ще бъдат уведомени, за да влезе това безобразие в следващия доклад за Сърбия.

"Това е скандал, който няма да видите в Африка дори", допълни той.

В коментар за думите на Местан за обособяване на турско етническо малцинство, Джамбазки заяви, че Местан може да иска много неща, най-вече пред Гьокче и турската република.

"Той поиска да го уважават защото е турчин. Никой на никой не дължи уважение, заради произхода. Аз не го уважавам, защото се крие в турското посолство, защото е ехо на Ердоган. Ердоган поиска санджак в Сърбия, Местан поиска малцинство", категоричен беше българският евродепутат.

"Местан като е такъв евроатлантик, защо не отиде в посолството в Белгия", попита още Джамбазки.

Относно намерението на ДПС за демонтаж на Патриотите от властта, Джамбазки заяви:

"ДПС могат да искат да управляват и с Далай лама. Няма да им се получи. ДПС са символ на политическата корупция. Те раздаваха порция, баклави и прочие."

По темата с картата на щита на Лъва пред НДК, Джамбазки заяви, че тя описва част от етническите землища описани след Априлското въстание и Баташкото клане и Гърция не може да има никакви претенции.

Източник: bTV


Виж коментарите (11)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).