Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Един от най-успешните наши бизнесмени е построил, притежава и отдава под наем над 160 луксозни апартамента в Чикаго
Автор: Екип Burgas24.bg 11:18 / 29.03.2024Коментари (0)1372
©
Васил Байрактаров, един от най-успелите наши бизнесмени в САЩ, стана един от достойните българи за всичко, което прави за Црънча и за популяризиране на българската култура и образование в Америка. В родното си доспатско село той построи спортен парк за над 1 млн. лева и помага на местното училище. Той беше награден от "24 часа“, а наградата връчи главният редактор на изданието Борислав Зюмбюлев на сестрата на Васил - Руска.

Байрактаров се включи с видеообръщение:

"Америка ме научи да давам обратно на обществото, в което живея. Думите на Джон Кенеди: "Не какво страната ти може да направи за теб, а ти какво може да направиш за страната ти" тълкувам като: "Какво ти може да направиш за града си, за селото си, за парка, за училището, за болния съсед". Казват, че Бог съди за доброто не по количество, а по това дали е от сърце. Аз знам, че моето е.", каза в обръщението си Байрактаров.

"Благодаря, че Васил беше забелязан, защото родното ни място е далеч - на границата с Гърция. Той винаги прави добро, не само за България, но и там, където живее също. Нека доброто да заразява", пожела и сестра му Руска Байрактарова при получаването на наградата.

Васил Байрактаров е емигрант в САЩ, който има голям транспортен и риъл естейт бизнес, базиран в Чикаго. В началото работел като шофьор на тир и постепенно започвал да купува свои камиони. Така придобил голям автопарк със стотици камиони. Освен бизнес в транспорта и логистиката Байрактаров развива успешно интересите си и в областта на недвижимите имоти.

Построил е, притежава и отдава под наем над 160 луксозни апартамента в Чикаго.

През последните 15 години се превърна в един от най-щедрите дарители на българската общност в Чикаго с особен фокус върху образованието и културата.

През годините Васил Байрактаров, беше този, който спонсорираше културните събития на българските училища, даряваше техническото им оборудване, обзавеждане, снабдяваше ги с образователни материали и им помагаше във всичките им нужди.

Той e този, който спонсорира почти всички български събития в Чикаго ориентирани към запазване на българските устои. Генерален спонсор беше на Международните конкурси “Моята гатанка" и “Васил Левски" на Детската телевизия "Аз мога, аз знам", "Малко Българско Училище" и БУЦ"Знание". Негова е и идеята за проекта “Всяко българско дете да има достъп до българско училище", където подпомагаше семейства, които току що са пристигнали в Чикаго или имаха нужда от помощ, за да може и техните деца да посещават българско училище. Години наред Васил Байрактаров правише красива и весела Коледата на децата на Център “Знание", като купуваше подаръци за всички деца. За 12- тия рожден ден на БУЦ"Знание" ни зарадва с ново обзавеждане на стаите на центъра.

В родното си село Црънча той построи спортен парк за над 1 млн. - върху 6 дка земи на неговата фамилия, както и на допълнително закупена от местнитежители. Васил е изградил също игрище за мини футбол, за тенис и волейбол, многофункционална сцена и голям детски парк. Има и чешма с 4 чучура. Дарявал е за училището, гробищния парк и други начинания в родното си село. Паркът се намира на около 400 метра в западния край на селото по посока скалното светилище Скалето. 

От парка се разкрива живописна гледка към каньона на реката, планините в Северна Гърция и Югозападна България.

Паркът реално може да се ползва денонощно - поставени са 64 лампи. Дори учениците ще могат да провеждат част от игрите си в учебните програми тук. Училището в Црънча е защитено и в него учат 28 деца, но няма такава добра база, казва кметът Недко Хаджиев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Лято 2024
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: