Ето коя е терористичната организация, която е прала пари чрез NEXO

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (6)
19:14 / 12.01.2023
537
Стана ясно коя е терористичната организация, която чрез NEXO e пралa пари, научи Plovdiv24.bg. Палестинската паравоенна "Хамас" е извършила са десетки парични превода в криптовалута

По-рано днес прокуратурата и МВР влязоха в офиси на столичната фирма.

"Разследват се изпиране на пари, данъчни и други престъпления. През последните пет години като оборот през платформата са минали над 94 млрд. долара. "Клиент, който е ползвал платформата Nexo, е официално обявен за лице, което е финансирало терористични актове, каза днес на брифинг говорителят на прокуратурата Сийка Милева.

Nexo е криптобанка, която управлява активи за над 5 милиона души в 200 юрисдикции. Казано иначе - компанията набира криптовалути на влог и плаща лихви върху тях. Nexo отпуска и кредити срещу обезпечение. Основател на  платформата е Антони Тренчев.

Хамас беше основана през втората половина на 1980-те години и още от самото начало е в опозиция на Организацията за освобождение на Палестина (ООП) на Ясер Арафат. Хамас отрича правото на съществуване на Израел.

 




Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).