Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Филип Станев: Тази "сглобка" се сглобява не само на ниво кабинет, а и на ниво БНБ и регулатори в страната
Автор: Екип Burgas24.bg 11:09 / 16.07.2023Коментари (2)554
© БНТ
Участието на ДПС в управлението не е просто формално, а става въпрос за реална тройна коалиция - ДПС, ПП-ДБ, ГЕРБ. Това заяви депутатът от ИТН Филип Станев пред БНТ.

"ДПС твърдяха, че ще подкрепят този кабинет в името на стабилността, заради това, че има война наблизо, заради това, че ние сме евроатлантическа държава, заради стабилността - финансова, икономическа, обществена, политическа, на страната. Но те твърдяха, че само ще подкрепят. А сега забелязваме реална амбиция за влизане във властта", посочи той.

Според Станев, ДПС винаги по един или друг начин са участвали във взимането и управлението на ключовите решения в държавата.

"Тук трябва да търсим парите - ДПС никога не са стояли встрани от процеси, в които има пари. И тук става същото нещо, маскирайки го зад някаква евроатлантическа подкрепа. Може да сложим всякакъв етикет на това, което се случва, но истината е, че много скоро ще видим, че то няма да работи в полза на българските граждани", смята депутатът от ИТН.

"Има такъв народ" ще гласува "против" бюджета за тази година.

"Ние ще гласуваме против. Ние го направихме вече на първо четене в Парламента. Ще цитирам думите на един бивш финансов министър, г-н Симеон Дянков, който каза, че това е най-лесно скалъпеният бюджет. Аз ще си позволя, без да съм финанист, да коригирам думите на г-н Дянков - най-зле скалъпеният бюджет. Този бюджет е счетоводен, те го наричат по-пасивен, нереволюционен, не, този бюджет не е добър. Ето, протестите, които видяхме вчера, на полицаи и пожарникари, и то не само те. В много от сферите на дейност на държавата има огромно недоволство от това, което се случва с този бюджет", каза той.

По отношение избирането на гуверньор на БНБ, Станев припомни, че Димитър Радев е с отдавна изтекъл редовен мандат и коментира, че той е достатъчно близък през годините до ГЕРБ и видимо сега е припознат, признат и харесван от ПП-ДБ.

"Тази "сглобка" се сглобява не само на ниво кабинет, не само на ниво гласувания в пленарна зала, а и на ниво БНБ и регулатори в страната", изтъкна той.

Във връзка с избора на председатели на парламентарните комисии Филип Станев заяви, че тези позиции са били предварително договорени и е щяло да бъде като "подхвърляне на милостиня" към ИТН, БСП, "Възраждане" да им се даде по една "комисийка".

"Важен е принципът. Нарушен беше духът на парламентаризма, уважението, това да имаш опозиция, защото без опозиция няма реален политически живот.

Ако политиката беше игра на карти, ние нямаше да можем да играем, защото нямаме карти. Картите се раздават задкулисно, под масата, в колодата има много повече от четири аса. Случва се всичко онова, което не би трябвало да се случва в една демокрация", каза още той.

По отношение на идеите за ограничаване правомощията на президента, Станев заяви, че тази идея е част от видимо течащата и ширеща се война между изпълнителната власт и президентството, която тече по друга ос - евроатлантическа.

"Тази материя трябва да се докосва много внимателно", предупреди той.



Още по темата: общо новини по темата: 933
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако проблема не е пари и власт! Тези няма да са политици! Едното обслужва другото! Въпроса е поносима ли е тази цена за Българския народ и Държава! Особено след като няма Създебна власт и Прокуратура които да псе ръководят от Законодателството, Конституцията на тази държава и Кодекса за професионална етика на Магистратите. Що се отнася до пътниците! Всички сме пътници! Въпроса е накъде ни принуждават да пътуваме! И имат ли право да го правят, след като в Конституцията пише друго! И до колко е Законно това!
Aнонимен
на 16.07.2023 г.
0
 
 
Пътници сте, пътувайте.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: