Хората от селото на легендарния Трифон Иванов излизат на протест

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
15:16 / 23.07.2022
711
Хората от селото на легендарния Трифон Иванов Горна Липница и още няколко населени места излизат на протест заради хронично безводие. Жителите разказват, че около 70-80 процента от времето на денонощието няма вода. В селото живеят много млади хора и чужденци. От пет години те усещат проблем с водоподаването. 

70-годишният Карл Докс е от Белгия. Заселва се в Горна Липница преди пет години. Ежедневно има проблем с подаването на питейна вода. Той се е принудил да съхранява вода в резервоари, която изпомпва към водопроводната система на дома си, за да няма проблем с бойлера си и пералнята.

"Имам резервоар с 60 литра обем, в който имам резервна вода и помпа. Когато спрат водата, аз изпомпвам към бойлера и системата", споделя белгиецът.

"Не знаем кога ще имаме и кога – не вода. Нямаме никакъв режим. Една част от селото въобще няма вода. Искаме да се смени водопроводната мрежа на цялото село, защото повечето тръби са от 1930 година. Нормално е да се пукат. Не идват и не оправят авариите. Губи се много вода", сподели майка на 6-месечно бебе пред Нова телевизия.

"Имам и още едно малко дете. Не мога да измия децата. Не мога да пусна пералня, защото уредите изгарят заради спирането на водата", добави тя.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Баташката "Св. Неделя" - църквата на страданието
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).