Илияна Йотова се срещна със заместник-министъра по публична дипломация на Република Корея

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
19:19 / 14.03.2022
452
Задълбочаване на сътрудничеството в сферите на високите технологии, туризма, образованието, културата и спорта обсъдиха на "Дондуков“ 2 вицепрезидентът Илияна Йотова и заместник-министърът по публичната дипломация в Министерството на външните работи на Република Корея Ли Санг-хуа, съобщават от президентския прессекретариат.

"Можем много да използваме от ценния опит на Република Корея в електронните услуги точно сега, когато работим върху изграждането на реално работещо електронно правителство в България“, посочи Йотова.

Общо беше мнението, че трябват действия за улесняване на транспортните връзки между двете държави.За да се познават по-добре двата народа, Илияна Йотова предложи организирането на двустранни фестивали, които показват културите на двете страни.

Вицепрезидентът изтъкна възможностите за сътрудничество между България и Република Корея в областта на фармацията и козметиката. "Производството на българска козметика може да се комбинира с напредналите корейски технологии“, заяви Ли Санг-хуа. В разговора беше изразена общата позиция за необходимостта от повишаване на нивото на двустранните контакти между България и Корея като пряк път към реализирането на конкретни проекти.

В срещата участва и председателят на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев, който запозна присъстващите с предстоящите световни първенства, чийто домакин ще бъде България. Бинев изтъкна сериозната подкрепа от страна на президентската институция за развитието на спорта.

Вицепрезидентът и заместник-министърът обсъдиха и необходимостта от повече усилия за поддържане на стабилността и мира в света, както и за спазване на човешките права. "В последните години на развити технологии и консуматорско общество наблюдаваме дефицит в зачитането на човешките права, които са воювани десетилетия наред. Трябва силно да говорим за тях, за да не допускаме тяхното нарушаване“, подчерта Илияна Йотова.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Две години по-късно: КЗК ни обясни защо се стигна до бой за олио ...
Земетресение в Черно море е станало тази сутрин
Джип предизвика тежка катастрофа, шофьорът бил много пиян
Една област въведе спешни мерки заради заболелите от коклюш
Увеличават заплатите в Българската армия с 30%
Черни облаци надвиснаха над Лена Бориславова, отива на съд за кле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).