Искат скок на таксиметровите услуги с 20%

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
14:04 / 27.05.2018
1604
Скок в цената на такситата. Браншът настоява тарифите да скочат с около 20 на сто - съответно до 1 лев на километър през деня и 1,14 лв. през за нощта. Сметката на общината обаче показва, че дневната тарифа в София, трябва да бъде средно около 0.95 лева за километър, или с около 20 стотинки по-скъпо от сегашните тарифи.

"Ние превозваме пътници, а не чували с картофи. Имаме отговорност. Шофьорът да е отпочинал, колите да са хубави. Много от шофьорите карат без да спят, нямат осигуровки, автомобилите не се ремонтират. Шофьорите искат лев и нагоре, а големите превозвачи са съгласни с 0,94 лева, затова смятаме, че общината би трябвало да се съобрази", коментира Спас Атанасов, председател на Браншовата камара на таксиметровите шофьори.

"При положение, че в момента повечето компании в София карат на 0,77 - 0,78 лева, не би трябвало минималната цена да надхвърля тази. Живеем в пазарна икономика", коментира Елен Герджиков, председател на Столичния общински съвет.

Източник: Нова тв

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).