Израелска група за измами и пране на пари е действала у нас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:14 / 02.08.2021
1333
В изпълнение на Молба за правна помощ, издадена от Служба на държавния прокурор – Йерусалим в Държавата Израел, Специализираната прокуратура разследва организирана престъпна група за инвестиционни измами, компютърни престъпления и изпиране на пари.

Събраните по досъдебното производство доказателства сочат, че участници в престъпното сдружение привличали хора от различни континенти да инвестират в просперираща онлайн инвестиционна платформа, парите обаче били превеждани от тях по сметки на финансови мулета на групата.

В хода на действията по разследването са извършени претърсвания и изземвания на територията на ж.к. Студентски град. Иззети са документи, компютри, флаш памети, телефони и други веществени доказателства, относими към престъпната дейност на групата.

Разпитани са 7 лица, две от които чужди граждани, постоянно пребиваващи на територията на Република България.

На 27.07.2021 г., в изпълнение на Европейска заповед за разследване, издадена от Главна прокуратура в гр.Бамберг и Централната служба за компютърни престъпления на Бавария, Специализираната прокуратура извърши действия по разследване на организирана престъпна група със същия предмет на престъпна дейност.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
От кои вируси трябва да се пазим тази пролет
Един милион българи потеглят
Д-р Илиев: Спрете със струпването на хора край бебето
Студентски стол стана хит: Салата за 1,50 и основно за 3 лв.
Сериозен проблем по морето
Как да взимаме по-висока пенсия?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).