КНСБ: 575 лв. е месечната издръжка на човек от 4-членно семейство

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (2)
10:51 / 13.11.2017
2011
575 лева са необходими за месечната издръжка на човек от 4-членно семейство. Това изчисляват от КНСБ. В София издръжката на един човек е с 200 лева по-висока. От Българската стопанска камара заявиха по БНТ, че у нас не се инвестира във високотехнологични работни места и определиха Бюджет 2018 като консервативен. А от КНСБ заявиха, че и през следващата година за работещите в социалния и здравния сектор не е предвидено повишение на заплатите.

"Никаква визия за бъдещето на България, на икономиката. Никаква визия за реформите. Да, добре е, чудесно, че увеличихме заплатите на учителите, но с колко ще се намалят функционално неграмотните?" - бяха думите на Божидар Данев от Българската стопанска камара.

А Пламен Димитров от КНСБ заяви: А дали трябва да се говори само за доходи в най-бедната държава на ЕС мисля, че е риторичен въпрос. Очевидно е, че трябва да се говори за доходи. Вярно е, че за следващата година имаме най-големия бюджет и като приходи и като разходи, откакто има бюджет в България - около 3 млрд. и 500 млн. лева повече ще бъдат похарчени. От тях обаче за заплати ще бъдат похарчени само половин милиард".


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Специалистът по право Димитър Стоянов: "Аз съм Кирил Петков и не ...
Вижте всички оценени професионалисти в Бургас - Сигурно сте чули ...
Може ли резултатът за коклюш да се окаже фалшив?
Ето кога коклюшът може да бъде коварен
Изтеглиха номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за съ...
Главчев: Имам доверие към всички министри в моя кабинет


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).