КЗП с дежурни екипи по повод студентския празник

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:45 / 08.12.2015
1530
"Насочили сме усилията си и работим по две писти паралелно. От една страна - да повишим потребителската култура на гражданите така, че те да знаят, че имат права, които са гарантирани от закона, но същевременно и че тези права имат граници и не бива да се стига до това да бъдат упражнявани превратно." Това заяви Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите (КЗП) на седмата по ред дискусия от кампанията "ДА! На българската икономика".

Маргаритов призова бизнеса да бъде коректен и лоялен към потребителите, защото това е както в интерес на самите потребители, така и на търговците, които биха имали повече редовни клиенти.

"Нашите наблюдения са, че все повече търговци в България са склонни да мислят по този начин - въвеждат и прилагат добри практики, включително надхвърлящи законовите им задължения, за каквито преди години научавахме само от опита в чужбина. Надяваме се този процес да продължи и да се задълбочава напред във времето", каза още ръководителят на институцията.

Той увери, че комисията, като контролен орган, ще продължи да извършва проверки съгласно вменените й правомощия, за да може да бъде гарантирано спазването на закона от търговците и респективно - защитата на базовите права на потребителите.

"Спокойният и предвидим пазар, към който всички ние се стремим, е сбор от действията на коректни търговци, информирани и разумни потребители и контролни органи, които съблюдават спазването на законодателството.", подчертава Маргаритов.

Днес Комисията за защита на потребителите има дежурни екипи, които са в готовност да реагират на евентуални сигнали за нарушения в заведенията и местата за настаняване, където студентите ще отбележат своя празник. Телефонът на потребителя е 0700 111 22.


Виж коментарите (0)

Още по темата (55):
09.12.2023 Банско осъмна без инциденти след вчерашния студентски празник
08.12.2023 Студент от Бургас на 60: Аз дори съм по-възрастен от бащите на някои от момчетата, с които уча
08.12.2023 Образователният министър с поздрав към студентите
07.12.2023 В навечерието на студентския празник: Механите в Банско препълнени
02.12.2023 На механа в Банско за 8 декември срещу 40 лева - възможно ли е?
27.11.2023 Нощувки, празнична вечеря, пътни разходи - колко ще струва студентският празник?
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Кой лъже за ваксините срещу коклюш?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).