КЗП започна проверки за безопасността на мартениците

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:38 / 25.02.2016
45475
Комисията за защита на потребителите (КЗП) започна проверки за правото на информация и безопасността на мартениците. Това съобщи Димитър Маргаритов, председател на институцията.

"Освен наличието на задължителната информация, включително за произхода на мартениците и поставянето на цените им на видно място, ще следим много внимателно и за тяхната безопасност. Особено когато става дума за стоки за деца, това е един изключително важен проблем, с който нашата комисия се занимава. Винаги, когато има повишаване на търсенето на стоки, които биха се квалифицирали по-скоро като рискови, ние трябва да присъстваме и да гарантираме един спокоен пазар на потребителите", коментира Маргаритов.

"Отнасяме се отговорно към всяка кампанийна търговия в различни периоди. Имахме активно присъствие в началото на учебната година, когато разкрихме и неутрализирахме една неприятна схема при продажбата на бележници и лични карти в комплект, която вдигаше цената им многократно. Бяхме активни и по време на т.нар. "Черен петък", когато традиционно се адресират към потребителите анонси за големи намаления и там установихме неща, които не съответстваха на действителността", допълни ръководителят на контролния орган.

При констатацията на водещия, че КЗП се ползва с все по-голямо доверие сред потребителите и все повече хора се обръщат към нея Маргаритов благодари за комплимента и посочи, че от негова гледна точка е оптимистично, че се наблюдават две тенденции: увеличаване броя на хората, които се обръщат към институцията, и същевременно - намаляване броя на констатираните нарушения в резултат на проверките, които също се увеличават.

"Ние ще продължим да се стремим в най-голяма степен да сме полезни на гражданите при удовлетворяването на техните основателни претенции към търговци, които прилагат към тях различни некоректни практики. Ще полагаме усилия и да информираме обществото за основните неща, свързани с потребителската защита, защото това е един процес, който като цяло с еднаквия ритъм на игра на всички участници в него може да ни гарантира един по-спокоен, по-коректен, по-лоялен пазар", каза още Маргаритов.

Виж коментарите (0)

Още по темата (18):
02.03.2016 Община Несебър отличи майсторите на най-атрактивните мартеници
01.03.2016 Украсиха дърветата в двора на ОУ "Антон Страшимиров"
01.03.2016 Мартеници зарадваха пътниците на летище Варна и летище Бургас
01.03.2016 Баба Марта закичи служителите на Община Приморско
01.03.2016 Баскетболисти доведоха Баба Марта в Бургаската болница
01.03.2016 Деца направиха собственоръчно най-дългата мартеница в Бургас
Още новини от Национални новини:
Сигнал: На магистрала "Тракия" е много опасно в момента
Проблеми с издаването на шофьорските книжки
Сузанита за Кристиан: Сигурно са били друсани с райски газ
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов от Враца: Няма да ви стигнат нито работниците, нито проду...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).