Как в село Труд тъпчат суджука с праз, а ракията е 50 градуса

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:54 / 25.12.2022
964
Румен Бахов ни отвежда в село Труд, за да ни покаже как се тъпче суджук с праз. В населеното място са култивирали специален сорт от зеленчука, наречен запалвач. В едно от семействата приготовленията са започнали рано сутринта, съобщава Nova.

Баба Величка е позволила на снаха си да започне с точенето на корите за баницата и тиквеника. Докато се приготвят традиционните рецепти, младите в семейството се учат как да приготвят ястията.

В Труд на почит е и ракията. Обясняват, че тя не бива да е под 50 градуса.


Виж коментарите (0)

Още по темата (259):
16.11.2024 Окончателно: 3 януари ще е учебен ден в София, някои кметове обаче казаха
друго
06.12.2023 Празниците идват. Как да си спестим семейните скандали
03.12.2023 Невиждан хейт заля мрежата заради коледната украса в София, нарекоха я "извратена декорация"
01.12.2023 Ето как да си комбинираме дните, за да почиваме много по Коледа и Нова
година
12.11.2023 Куче на хотел - от 25 до 130 лева, а срещу още 20 отива и на разходка
16.01.2023 Коледа остава най-важният празник: 12% от българите са теглили заем за
подаръци
Още новини от Национални новини:
Левон Хампарцумян: Преди "мизерните пенсии" какво сте направили?
Махат хартиения талон на колите
Археолози се натъкнаха на ограбен гроб при спасителните разкопки ...
БЛС: Общественият отзвук от инцидента с 6-годишния Ангел да не пр...
Д-р Велина Владимирова: Обществото ни е болно, а децата ни – мърт...
Депутат предупреди: Предстои сериозна финансова криза!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).