Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Каква е връзката между полицайката Симона Радева и Георги Семерджиев?
Автор: Екип Burgas24.bg 10:15 / 17.07.2022Коментари (6)1208
©
През последните две седмици държавата ни беше буквално разтресена от случая "Семерджиев". 

Случай на криминално проявен мъж, заподозрян, че след употреба на наркотици се е качил в автомобил и с висока скорост се разбил на столичен булевард, убивайки две млади жени. 

Случаят потресе обществото не на последно място защото се оказа, че не кой да е, а полицайка от столичното 1-во РПУ му е помогнала да се укрие. 

На 5 юли късно вечерта криминално проявеният Георги Семерджиев предизвика тежка катастрофа и уби две млади жени - на 22 и 26 години. Инцидентът стана в центъра на София на кръстовището до хотел "Хемус". МВР съобщи, че Семерджиев е избягал. Намериха го 12 часа по-късно. Той бе задържан със зрелищен арест в жилището му. След залавянето му разследващите допълниха портрета му  - Семерджиев имал 50 нарушения по пътищата, бил с отнета книжка и карал с фалшива.  

Съобщено бе от вътрешния министър, че над Семерджиев е имало полицейски чадър. Анонимни източници от разследването посочиха и името вътрешния човек– Симона Радева. А тя го потвърди с пост в социалните мрежи и закана, че истината ще излезе наяве. Наяве разследващите извадиха и друг факт – приятелят на Симона, също полицай, но в 4 РПУ в София, също имал нерегламентирани контакти със Семерджиев. 

Случайно или не, пръв на инцидента пристига именно приятелят на Симона-Мирослав Якимов. Той отказа да коментира помогнал ли е Семерджиев да се укрие.

Дни след жестоката катастрофа доказателствата сочат, че Симона Радева не е била в колата на Георги Семерджиев. Това потвърдиха за източници от разследването. Минути след удара Георги звъннал на Симона от телефон на негов работник в автомивката, където избягал и се укрил. Камери за видеонаблюдение са заснели бягството му от катастрофата.

Според източници Симона Радева и Георги Семерджиев се запознават през октомври 2021 г., след като тя го спира на пътя, а той отказва да даде проба за алкохол. Радева моли за съдействие "Пътна полиция“ и колегите й свалят номерата на автомобила му. Нерегламентираните им отношения започнали на по-късен етап, като с Георги я е свързал приятелят на Симона - Мирослав. Източници на разследването разкриват също, че младата полицайка е взимала по 2000 лева месечно от Семерджиев, за да го прикрива. По неофициална информация Радева е била управител в автомивката на бившия футболист, а униформени от 4 РУ са ползвали  безплатно услугите там в замяна  на важна за него информация.

Зам.-шефът на следствието Ясен Тодоров разказа пред медиите обаче, че Симона и друг полицай са помогнали на Семерджиев да се укрие, като дори са му носили стълбата, с която влязъл в дома си, защото си бил изгубил ключовете от жилището. 

Симона Радева е отстранена от длъжност за два месеца докато срещу нея тече разследване за покровителстване на Семерджиев. Прокуратурата проверява  и търговия с влияние.

След тежката катастрофа приятелят на Радева - Мирослав е преместен на пост при арестантите в 4 РУ, вероятно за да не бъде на терен, защото вече е разпознаваем. Мирослав е служител на сектор "Охранителна полиция“ към 4 РУ. Негов началник е бившият шеф на Пътна полиция Звезделин Колев, срещу който в момента тече дисциплинарно производство след разследване на Нова телевизия за документ с невярно съдържание.

Мирослав и Симона отказаха коментар за това, помагали ли са на Семерджиев. Коментар отказаха и родителите на Симона. Баща й Тихомир Радев се върнал от чужбина след случилото се. 

Прави впечатление, че и двата автомобила - този на Мирослав и този на Симона, са изцяло със затъмнени стъкла, което е грубо нарушение и те трябва да бъдат спрени от движение. Периодично всеки началник на сектор е длъжен да провери личните автомобили на своите служители дали са в нарушение. Съответно - началникът на Охранителна полиция към 4 РУ-Звезделин Колев и началникът на 1 РУ. Такива проверки очевидно не са правени, или за някои служители е позволено да нарушават закона за движение по пътищата. 

Ден преди екип на Нова да се срещне със Симона и Мирослав, тя бе извикана в Първо РУ, където тече проверка на Вътрешна сигурност и “Националната полиция“. Екипът бе строго охраняван от няколко поста полицаи, за да не стигне до нея. Без да е необходимо бяха проверени личните ни документи.

И автомобилът на приятеля на Радева е стоял с часове на същото място, само че, Мирослав не е бил проверен, въпреки съмнително затъмнените предни и задни стъкла. 

Разследването по случая продължава. Вътрешният министър в оставка Бойко Рашков обяви, че в момента в който има достатъчно доказателства за полицейски чадър над Семерджиев, служителите ще понесат последствия.

Апелативният съд остави за постоянно в ареста Георги Семерджиев. Освен за причиняване на смърт на пътя той е обвинен и за използване на фалшива шофьорска книжка, както и за шофиране след употреба на амфетамини и метамфетамини. Това е показала кръвната проба на обвинения за жестоката катастрофа в София, при която загинаха две млади момичета. Тя му беше взета около 48 часа след инцидента. 

Георги Семерджиев се разследва и за кражба на гориво от бензиностанция.  Два дни преди катастрофата бензиностанция в района на 21-ви км на АМ "Тракия“ той е заредил и е тръгнал без да плати сметката.




Още по темата: общо новини по темата: 239
14.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
23.02.2024 »
22.02.2024 »
22.02.2024 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Каката е била просто пощенска кутия.Дават и едни парички и тя ги дели с гаджето си-полицай.Дават и едни малки човечета в устата и тя пак отива при полицайчето да го целуне.
0
 
 
Българската полиция по руски модел е репресивен орган ,а не орган в помощ на гражданите. Тези са два ,три обикновенни бушона ,които ще изгърмят ,ала маститите им покровители ще си останат на местата си и Нова Тв няма да стигне до тях, не че не може ,а просто няма . Гответе се за бунт, докъто нашата родина не се облее в кръв няма да изтръгнем тези паразити от управлението, щото следващите било то Възраждане ,Продължаваме Промяната са същите.
0
 
 
Пак да попитам, как се става полицайКА на 22 години?! При положение, че до 19 години учиш, а на 22 вече си полицайКА? Какво е учила тая знатна девойка, за да започне работа? Че и да се утвърди, като "професионалист". Иначе най-очевидната връзка между двата хуманоида е, че са се обезобразили ужасно. Едната се напомпила с джуки и си нарисувала вежди, като на моя дрон пропелерите. А другият прилича на нещо от фантастичен филм. Като "евакуираните" от Азов Сталь
Aнонимен
на 17.07.2022 г.
0
 
 
Ееее, големи локуми ...И пак не ми стана ясно фърфорили ли са се или не! Айде обяснявайте по точно...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Великден 2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: