Караниколов: Мярката 60/40 ще обхване само големите компании

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
12:24 / 01.04.2020
893
Българският бюджет винаги е бил най-консервативен. В хазната няма да влиза, а ще излиза, затова този заем е необходим. Той се актуализира до 10 млрд. лева, правят го всички държави. Трябва да се подпомогне здравеопазване, социалната сфера и икономиката. Мярката 60/40 няма как да обхване целия обществен живот. Тя, според мен, ще е за по-големите компании, няма да обхване най-бедните.

Това заяви в ефира на БНТ министърът на икономиката Емил Караниколов.

По думите му дори и да няма в България коронавирус, икономиката ни ще спре, защото голяма част от нея е износ.

"Имаме заповед за извънредни мерки и в следствие на нея хотели, ресторанти и кафета спряха работа, защото няма кой да отиде в тях или ще са единици тези, които ще ги посетят. Икономиката ни страда не само, заради ситуацията тук, но и извън страната. Няма потребление в момента. То ще бъде стимулирано, но първо трябва да изчистим вируса", заяви Караниколов.

След него естественият начин на живот ще продължи и този, който е в кондиция - ще се възстанови много бързо.

"Европейските икономики ще излеят милиарди. У нас ще се сертифицират проекти, преговаряме и за един, които ще е на стойност над 130 млн. лв., става дума за производител на електрически автомобили. България към момента не е в рецесия, но всеки изминал ден става все по-сложно. Ние сме част от това, което се случва около нас", допълни министърът на икономиката.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
От 3 до 33 градуса през този месец
БНБ съобщи новина за лихвения процент
Шофьорите да внимават: Очаква се засилен трафик днес
14-годишно дете е в болница след бой в училище
Велика сряда е
Работодателят ви дължи минимум двойно увеличение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).