Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Кметът: Готови сме да посрещнем всякакви предизвикателства около Спирита
Автор: Екип Burgas24.bg 09:03 / 07.08.2015Коментари (0)1348
©
Откъде ще дойде Роби Уилямс на сцената на Spirit of Burgas, се очертава най-голямата мистерия около турнето му в България. Според запознати почти сигурно било, че ще дойде по вода, но от съображение за сигурност маршрутът му се пази в тайна.

Единият от вариантите предвиждал да пристигне на централния плаж с яхта от Свети Влас, научи "24 часа" броени часове преди началото на фестивала. Мегазвездата ще пропътува с целия си антураж разстоянието от 40 км до Бургас, като сам ще върти капитанското кормило. Този слух се подсилва и от факта, че за нощувката на Роби Уилямс е бил резервиран един от луксозните хотели на "Марина Диневи".

Не било изключено обаче в последния момент да смени пребиваването си на друго място по българската ривиера. Не било изключено и Роби Уилямс да пренощува в луксозен хотел в Поморие, който е само на 20 км от Бургас.

Другият вариант предвиждал лошото момче на британската музика да подкара яхта от по-близкия остров Света Анастасия, който е на 7 км югоизточно от Бургас. За малкия хотел с 14 стаи на острова се знае, че е резервиран още в първите дни след обявяването на концерта. От управата на острова обаче пазят в тайна обитателите му от лоялност към тях.

Смяна на яхтата с маршрут по сушата можело да се наложи само при вълнение от над 3 бала.

"Вълнението е голямо и спряхме всички пътувания с корабчета до острова. Ако то се задържи и на 7 август, може да ограничим придвижването на яхти до Spirit-а, като разрешим плаването само с по-висок клас", заяви кметът на Бургас Димитър Николов, но не разкри дали и откъде мегазвездата ще се придвижи до централния плаж.

Ако времето позволява и певецът избере пътуване с яхта, ще бъде придружаван от специален ескорт в морето.

Според запознати ще акостира на 100 метра от брега и от яхтата ще се прехвърли на пясъка с лодка. Засега прогнозите са североизточният вятър, който вдига вълната, да поутихне днес, но в последния момент ще се решава дали да бъде отпушен трафикът по море с малки плавателни съдове.

Организаторите от "Болкан Ентъртеймънт", които пазят в тайна всичко около придвижването на звездата до плажа, нито потвърдиха, нито отрекоха за евентуално морско пътешествие на Уилямс до Бургас. От Морска администрация обаче са поставили на различни места шамандури, които да указват докъде и с какъв тонаж луксозните лодки могат да влизат, за да не заседнат в плитчините.

Предприетите мерки са и заради заявки от стотина богати туристи, които са наели яхти от съседни курорти, за да наблюдават шоуто от морето. Организаторите очакват около 100 плавателни съда да докарат зрители за фестивала.

140 гардове от София ще вардят на фестивала, още толкова полиция и жандармерия ще им помагат в зоната на фестивалното градче. В него ще се влиза от 12 входа, като посетителите ще бъдат проверявани стриктно за огнестрелно и хладно оръжие.

Фейсконтрол на пропуските ще следи и за пияни посетители.

Тъй като се очаква голямо нашествие на туристи в Бургас, включително и чужденци, общината е превърнала в паркинги някои от основните булеварди и улици, които водят до Морската градина.

Прогнозите на общината са за 20 000 гости само за Spirit-а, без да се броят зяпачите без билети, както и редовните летовници по това време, с които цифрата може да скочи до 40 хил. души.

За да паркират повече коли, синята зона по бул. "Демокрация" се отменя днес в участъка между улиците "Цар Симеон" и "Богориди", на двете крайни ленти на "Булаир" също ще могат да спират коли. В зоната непосредствено преди централния плаж в периметър от 200 метра достъпът за автомобили, с изключение на служебните, се затваря. Така забранена за движение става улица "Батенберг" от пресечката на "Филип Кутев" до главния вход на фестивала.

В зоната под особено наблюдение попада и общинският паркинг край хотел "Приморец", който затваря в дните на фестивала и достъпът до него ще бъде контролиран. Фестивалната зона на централния плаж пък изцяло затваря до 9 август за хора без билети за фестивала.

От общината заявиха, че имат готовност да изкарат десетки регулировчици на важни кръстовища в града, за да помагат на движението. На отделни места в централната част то е затруднено от довършителни работи по важни инфраструктурни проекти и заради тях са спрени светофарите. Изваждането на регулировчици било съгласувано с КАТ, които пък ще удвоят патрулите си.

"Готови сме да посрещнем всякакви предизвикателства около фестивала, за да оставим приятен спомен на всичките му гости", заяви кметът Димитър Николов.

Междувременно проверка на "24 часа" показа, че заведенията в периметър от 500 м около фестивала няма да затварят до зори в очакване на големи обороти. Засега цените не са вдигнати. Много от тях пък са изкарали подвижни павилиони на улицата, за да продават прясна бира направо от кеновете. Всички хотели в града са резервирани до дупка. Ден преди фестивала трудно се намираха свободни стаи и в крайбрежните квартали.

Сарафово и Крайморие, където цените на квартирите скочиха до 15 лв. на вечер. Затова Морската градина се очертава да се превърне в най-големия хотел на открито, тъй като много от гостите ще спят направо под звездите. Заради струпването на много хора в приморския парк е удвоена охраната, а на общинските велопатрули е наредено да обикалят и вечер.




Още по темата: общо новини по темата: 59
21.12.2016 »
12.02.2016 »
11.02.2016 »
21.01.2016 »
12.11.2015 »
10.08.2015 »
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Бум на коклюш в България
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: