Кораби от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби провеждат тактически учения на море

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
08:50 / 18.03.2022
809
Кораби от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби провеждат тактически учения на море.

Фрегата "Дръзки“ от състава на дивизион патрулни кораби плава за провеждане на тактическо учение на единичния кораб. По време на учението се отработват дейности по организиране на видовете отбрани и защити на кораба при прехода му на море, контрол на корабоплаването, стрелба по морска и въздушна цел, отклонение от атаките на въздушен и надводен противник, защита на кораба от ядрено, химическо и биологично оръжие,  борба за живучест на кораба и други.

Учебно-спомагателният кораб "Капитан I ранг Димитър Добрев“ и танкер-бункеровчик "Балчик“ от състава на дивизион кораби със спомагателно назначение плават за провеждане на първите си за годината тактически учения на единичния кораб. Основният спектър от задачи, които се изпълняват, са свързани с отработване на мероприятия по управление на кораба при самостоятелно плаване и използване на оръжието и техническите средства в интерес на видовете отбрани и защити и повишаване на подготовката на екипажите за изпълнение на задачи на море.

Освен щатния екипаж, на борда на корабите плават и курсанти от ВВМУ "Н.Й. Вапцаров“ за провеждане на плавателна практика.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Чорбанов: Дано в понеделник да не бъде обявена епидемия, ка...
За седмица с металотърсач на плажа си купуваш телевизор
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...
Как работодател заплаши с уволнение свой служител, само защото е ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).