Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Красимир Каракачанов: Българският народ има свои национални интереси
Автор: Екип Burgas24.bg 11:41 / 20.07.2023Коментари (0)463
©
Днес се навършват 120 години от най-масовия бунт на българите срещу турския поробител. На Илинден 1903 г. избухва Илинденско-Преображенското въстание, което е своеобразен връх в българската национална революция.

Преди 120 години на тази дата българите в Македония, организирани и ръководени от своята Организация ВМРО, се вдигнаха на най-голямото българско въстание срещу турските поробители. Въстанието започва в с. Смилево, където се намира Главният щаб на въстаниците, начело с Даме Груев, поручик Борис Сарафов и Анастас Лозанчев. 200 въоръжени мъже нападат турски гарнизон и го разгромяват, пише във "Фейсбук“ почетният председател на ВМРО д-р Красимир Каракачанов.

Днес отново ще видим български политици, депутати, министри, които в скъпите си костюми и лъскави служебни автомобили ще се появят на тържествата из цяла България. Те за пореден път ще ни говорят клишета за героизма на въстаниците и папагалски ще повтарят опорките си за европейските ценности и идеята за свобода и демокрация. Но нека си зададем въпроса единни ли сме днес като народ. Готови ли сме солидарно да защитаваме правата на всички българи в и извън пределите на България? Готови ли сме да пожертваме не живота си, но дори само един час от времето си, за да направим нещо полезно в името на целокупния български народ и най-вече за онези българи в Македония, които днес - не под турско робство, а уж в свободна държава, наречена Северна Македония - са подложени на същите репресии и издевателства, на каквито бяха подлагани от турските власти преди 120 години. Това е големият въпрос 120 години по-късно. За съжаление отговорът няма да е приятен. Българският народ е разделен, апатичен, не сме готови да се борим за собствените си права в свободна България, а само единици се сещат и за онези българи, останали в Македония, Западните покрайнини, Молдова и Украйна, пише Каракачанов и е категоричен:

"Днешните български политици всяват разделение и омраза. Едните силно обичат Русия, другите силно я мразят, взаимно обвинявайки се в национално предателство. Едните в името на т.нар. европейски ценности и солидарност са готови да ни вкарат във война, ако им "свирнат“ от Брюксел и Вашингтон, а другите се заканват да ги разстрелват и пращат в лагери, защото били продали Русия. Жалка картинка.“

Българският народ няма нужда да следва нито Брюксел и Вашингтон, нито Пекин и Москва! Българският народ има своя история, свои герои и свои национални интереси, които да следва. И евроатлантическите и евроазиатските емисари не са му необходими. Илинденско-Преображенското въстание е един от примерите, които трябва да ни вдъхновяват да вървим към единство на българската нация, отстояване само и единствено на българския национален интерес в името не на някакви измислени интернационалистически и глобалистки ценности, а в името на България, целокупния български народ и бъдещето на българската нация, заявява още почетният председател на ВМРО.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: