Лицата и фирмите, източили КТБ, остават тайна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
13:50 / 06.11.2015
1887
Фирмата, извършила международното разследване на източването на КТБ - "Алис Партнърс", е предала доклада си в края на септември на синдиците в КТБ, съобщи финансовият министър Владислав Горанов в отговор на депутатско питане в парламента.

Мартин Димитров от Реформаторския блок обяви пред Горанов, че депутатите са събрали подписка списъкът на лицата и фирмите, замесени в източването на КТБ, да бъде публично оповестен и настоя финансовият министър да го направи, след като докладът вече е предаден.

Горанов обаче обясни, че в договора между "Алис партнърс" и синдиците на КТБ има клауза за конфиденциалност и нищо от него, включително и въпросният списък, не може да бъде оповестявано без съгласието на извършилите международното разследване.

Докладът не може да влезе и в секретната секция на Народното събрание, понеже не е квалифицирана информация, но докато синдиците на КТБ не съгласуват информацията, която могат да изнесат, с разследващите, това не може да се случи.

Финансовият министър заяви, че има разминаване между големите обществени очаквания за получаването на тази информация и клаузите в договора с "Алис партнърс".

Така засега лицата и фирмите, участвали в източването на КТБ, които може би продължават да решават съдбата на банките, според Димитров, остават в тайна от обществото.


Виж коментарите (5)

Още по темата (214):
30.01.2024 Цветан Василев е с европейска заповед за арест
22.01.2024 Съдът разреши издаването на европейска заповед за арест на Цветан Василев
05.07.2023 Кольо Парамов за КТБ: Нито един процес по закона "Рико" не се е отървал без много сериозно наказание, нашите подсъдими няма да бъдат пожалени
24.04.2023 Сигналът на Цветан Василев срещу Иван Гешев е внесен в СГП
20.04.2023 Сийка Милева: Издадена е нова Европейска заповед за арест на Цветан Василев
13.04.2023 Олигарх в ефира: Говори банкерът-беглец Цветан Василев
Още новини от Национални новини:
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Архитектурният шедьовър на България, в който може да видите лика ...
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).